Slepom ponuđen posao vozača busa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FI

Nezaposleni Slovenac dobio je sa zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa, ali su mu se odgovorni izvinili odmah nakon što je to objavio na društvenim mrežama, uz opasku da je potpuno slep.

Sebastijan Kamenik iz Celja kazao je za televiziju POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa.

Ta mu se želja eto gotovo i ostvarila. „Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete“, kazao je.

„Shvatam da službenici na zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obaveštenja o raspoloživim radnim mestima jer moraju ispuniti svoje kvote. Ali, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu“, rekao je Kamenik.

Dodao je da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savetnika za tu kategoriju potražioca posla.

Kamenik kaže da njegov slučaj očigledno nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javili su mu se i neki drugi slabovidi ili slepi sa berze, tvrdeći kako su porukama preko telefona ili pismeno na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mesta u pilani, mesari, pa čak i u vojsci…

Izvor: Index

Foto: FI