Sve više ZAINTERESOVANIH za Nemačku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Za posao u Nemačkoj ove godine prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera, preko projekta “Triple Win”.

To je skoro 100 kandidata više u odnosu na prethodnu godinu, kada se prijavilo 275 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera.

Sledeći konkurs za posao u Nemačkoj preko projekta “Triple Win” biće objavljen početkom decembra, dok je selekcija kandidata planirana za početak naredne godine.

“Triple Win” zajednički sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije, i jedini je projekat koji je rezultat međudržavnog dogovora Srbije i Nemačke, i isključivo posreduje u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara.

Kandidati ne plaćaju nikakve nadoknade za posredovanje, niti projekat ostvaruje profit u Srbiji, jer sve troškove projekta snose nemački poslodavci.

Prijavljivanje za učešće na projektu je isključivo preko NSZ koja je, pored evidentiranja svih prijava, takođe zadužena za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije.

Svi poslodavci su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.

Projekat “Triple Win” osim u Srbiji posluje i u Bosni i Hercegovini i na Filipinima.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay