U bolnicama sve više posla: KCS traži 285 ZDRAVSTVENIH radnika na tri meseca

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MOD

Srbiji, u kojoj raste broj zaraženih koronavirusom, nedostaju zdravstveni radnici i to zbog povećanog obima posla, o čemu svedoči i konkurs Kliničkog centra Srbije za angažovanje 50 lekara i 185 medicinskih sestara.

Prema konkursu, objavljenom na sajtu Kliničkog centra, zbog privremeno povećanog obima posla, traže se specijalisti i tehničari za prijem u radni odnos na određeno vreme sa punim odnosno skraćenim radnim vremenom u trajanju do tri meseca.

Klinici za infektivne i tropske bolesti potrebno je 10 doktora medicine/lekara specijalista, Klinici za pulmologiju 20 doktora medicine/lekara specijalista, a isto toliko je potrebno lekara i Centru za anesteziologiju i reanimatologiju.

Kako se navodi u konkursu, Klinički centar Srbije zapošljava i 185 medicinskih sestara/tehničara opšteg smera sa srednjom ili višom stručnom spremom.

Povećan obim posla doveo je, očigledno, i do nedostatka pomoćnog osoblja, pa tako je konkurs raspisan i za 50 pomoćnih radnika na nezi bolesnika.

Na sve poslove odnosi se angažman na određeno vreme u trajanju do tri meseca.

A koliko u bolnicama u Srbiji ima sve više posla, govori podatak da je na sajtu KCS pre samo sedam dana raspisan konkurs za 10 medicinskih sestara, potrebnih za rad u Klinici za infektivne i tropske bolesti.

U Srbiji je na snazi vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa, u petak je preminula prva osoba od posledica virusa, dok je 149 zaraženih.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife

Foto: MOD

Komentari 1