Poseta visokih zvaničnika Ministarstva trgovine SAD Coca-Cola sistemu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poseta visokih zvaničnika Ministarstva trgovine SAD Coca-Cola sistemu

  U okviru zvanične posete Srbiji, gospoda Skip Džouns i Rajan Barns, visoki zvaničnici Ministarstva trgovine SAD, posetili su Coca-Cola sistem u Srbiji. Predstavnici američke delegacije oblišli su nedavno otvoreni regionalni Centar za sokove u čiju je izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike uloženo više od 7 miliona evra.

  “Ponosni smo što smo ugostili visoke zvaničnike Ministarstva trgovine SAD i predstavili investicije u tržište kome smo posvećeni već gotovo pola veka u Srbiji. Raduje nas što smo prepoznati kao simbol kvaliteta i uspeha, a to postižemo zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa naših 37.000 partnera u Srbiji”, izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cole Hellenic Srbija.

  Uoči posete, predstavnici kompanije Coca-Cola Hellenic najavili su rast poslovanja na izvoznim tržištima na kojima se proizvodi kompanije već nalaze, kao i osvajanje novih potrošača širom regiona.  Predstavljeni su i rezultati kompanije u oblasti održivog poslovanja zahvaljujući kojima je kompanija nedavno dobila drugi Zlatni EWS sertifikat, oznaku kvaliteta i poštovanja standarda u oblasti odgovornog upravljanja vodnim resursima i zaštiti životne sredine

  Da podsetimo, Coca-Cola sistem godišnje u budžet Republike Srbije uplati 7 miliona evra poreza i povezan je sa 95 miliona evra koje država prihoduje od poreza (1,4 % ukupnog poreskog prihoda Srbije). Ukupna dodata vrednost Coca-Cola sistema ekonomiji Srbije dostiže čak 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (izvor podataka: Studija o socio-ekonomskom uticaju Coca-Cola sistema iz 2014. godine).

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE