Poslanički "bonton" i "lepota izražavanja"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poslanički “bonton” i “lepota izražavanja”

  Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, na sednici Skupštine Srbije nazvao je kretenom i idiotom Zorana Živkovića, poslanika Nove stranke.

  Kako  piše “Danas”, on je reagovao tako na Živkovićeve tvrdnje da je hapšenje Marka Đurića posledica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tači i Haradinaj.

  “Zoran Živković je idiot, Zoran Živković je kreten. Samo idiot i samo kreten može da se raduje onom što se juče dogodilo Marku Đuriću i da likuje u Skupštini jer su šiptarski teroristi juče tukli i mučili i na najgori mogući način vređali Marka Đurića visokog zvaničnika Vlade Srbije”, rekao je Martinović.

  On je više puta pominjao “idiote” i “kretene”, a da mu predsedavjući Vladimir Marinković u to trenutku nije izrekao opomenu i dopustio mu je da do kraja govori.

  “Samo idiot i kreten može da se raduje kada neko radi protiv interesa njegove spostvene države pod uslovom da Srbiju doživljava kao svoju državu. Samo idiot može da dođe i spočitava odnos prema Kosovu i Metohiji”, rekao je Martinović i dodao da želi da “podseti” Živkovića da je sa “mitraljezima upadao u Skupštinu Srbije” 2000. godine i da je tada govorio da je pitanje Kosova pitanje demokratije, a ne državno ili političko.

  “Govorio je i da kada on idiot i kreten dođe na vlast, on će sa istim tim idiotima i kretenima da reši pitanje Kosova i Metohije. I kako ga je rešio? Tako što su pustili 2.000 šiptarskih bandita iz zatvora koji su 2004. godine izvršili pogrom nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i ti isti ljudi su Djurića juče vukli po Prištini”, naveo je Martinović.

  Živković nije dobio pravo da replicira i nastavljena je rasprava o dnevno redu, a predsedavajući je tek posle desetak minuta od događaja odlučio da izrekne Martinoviću opomenu.

  “Izričem opomenu Martinoviću to nisam malopre uradio iz čisto taktičkih razloga da bih smirio strasti “, istakao je Marinković.

  U međuvremenu je lider Nove stranke održao konferenciju za novinare na kojoj je negodovao zbog ponašanja predsedavajućeg i zbog načina na koji je Martinović govori, ali je istakao da će ostati u parlamentu, jer ne može “stado” da isteruje ljude koji su ušli u parlament da rade svoj posao i štite građane od haosa aktuelne vlasti.

  “Martinović je govoreći mi da sam idiot i kreten možda hteo da mi izrazi ljubav s obzirom na to da je na isti način pre nekoliko godina govorio o sada svom obožavanom predsedniku Aleksandru Vučiću”, naveo je Živković.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE