Poslanički troškovi: "Najskuplja" Elvira Kovač, Maja Gojković ostaje "nepoznanica"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poslanički troškovi: “Najskuplja” Elvira Kovač, Maja Gojković ostaje “nepoznanica”

  Od 2016. do kraja 2019. godine građani Srbije su za poslanike dali 1,4 milijarde dinara, a s porezom je to 1,9 milijardi, pokazuje objavljeno istraživanje Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

  Najviše novca je dato za plate poslanika Skupštine Srbije, zatim za “naknadu za gorivo”, službena putovanja, iznajmljivanje stanova i hotela.

  Za ukupno 402 poslanika, koliko ih je prošlo kroz parlament u tom periodu, za plate i “poslaničke dodatke” je isplaćeno više od milijardu dinara.

  Za gorivo koje su prijavili da su utrošili radi dolaska na sednice, dato je skoro 290 miliona dinara, za iznajmljivanje stanova ili hotelskih soba u Beogradu 6,3 miliona dinara, a za troškove službenih putovanja u inostranstvo više od 102 miliona dinara, stoji u istraživanju CINS.

  Zbirni podaci po strankama i gradovima, ali i podaci za svakog poslanika pojedinačno nalaze se u bazi “Koliko košta narodni poslanik?” koja se može pretraživati po imenu i prezimenu poslanika, političkoj stranci čiji su članovi i po mestima odakle su.

  Pretragom se može videti i da je poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač za skoro četiri godine građane “koštala” 12 miliona dinara što je čini “najskupljom” poslanicom ovog saziva.

  Ipak, jednog imena u bazi nema predsednice Skupštine Srbije, Maje Gojković, jer podatke o troškovima za nju Skupština nije dostavila CINS krajem marta, kada je dostavila za ostale poslanike.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE