Posle "Bora", pripremaju se tenderi za još 9 preduzeća

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle “Bora”, pripremaju se tenderi za još 9 preduzeća

  U toku su tenderi za privatizaciju šest preduzeća među kojima su i strateška, poput RTB „Bora“ za koji se traži partner koji će investirati 350 miliona dolara. U Ministarstvu privrede potvrdili su da pripremaju javne pozive za još devet preduzeća koje će oglasiti u narednom periodu, prenosi RTS.

  Za deset dana od raspisivanja javnog poziva za tendersku dokumentaciju za borski RTB interesovalo se sedam investitora – pet ju je već otkupilo, a dva su podnela zahtev. Kinezi ne kriju da žele strateško partnerstvo sa borskim gigantom. Ta kompanija se zove “Ziđin, iz provincije Fuđen, to je južna provincija.

  Ta kompaniја је jedna od najuspešnijih u toj oblasti u našoj zemlji, ima i svoju fabriku i predstavništvo u drugim zemljama, rekao je za RTS ambasador Kine u Srbiji Li Mančang. Radi se i na rešavanju statusa i tri fabrike „petrohemijskog kompleksa“: „Azotara“ ide u stečaj pa u prodaju, za MSK je u toku drugi krug privatizacionog javnog poziva, a tender za „Petrohemiju“ se sprema.

  Izvor: Danas, RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • "rtb bor"

   IPAK SPASKOVSKI POSRĆE Novinari su punili stupce hvalospevima generalnog direktora RTB Bor o fantastičnim rezultatima rada njegove firme, postižući izvrsne profite, rekordna proizvodnja (u odnosu na juče), u vrhu izvoznika zemlje. S druge strane, prikrio je gubitke, loša tehnološka i energetska efikasnost proizvodnje bakra. Ovo prenebregava, u veličanju poslovanja RTB Bor i ministar Antić i predsednik, najverovtnije veruju svom pulenu Sosi, a ne Agenciji koja priprema izveštaje za pomenute funkcionere. Do sada država je godišnje upumpavala po sto miliona evra u bunaru zvanom RTB Bor, a sada to sve kriju “kao zmija noge!”. Naime RTB Bor ne plaća struju (u izveštaju EPS-a presek od 10. juna 2018. RTB Bor duguje za utrošenu struju 7.466.336.228 rsd ili 63.274.036 €), ne plaća rudarsku rentu, a poUPPR duguje za kredite još pola milijarde evra. Čemu služi imaginarno dobro poslovanje? U eventualnoj uspešnoj prodaji RTB Bor, svi gubici, ponovo, će biti otpisana i zapisana na grbaći građana Srbije.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE