Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proverena stara tradicija: Uredite sto po feng šui pravilima

    Da li ste znali da uz pomoć stare drevne nauke, feng šuija možete unaprediti poslovne mogućnosti? Možda ste skeptični po pitanju kineske tradicije, ipak psihološke studije pokazuju da prirodni elementi, sunčeva svetlost, zelenilo biljaka i kretanje, pozitivno utiču na sreću, zdravlje i poslovnu produktivnost zaposlenih.

    Feng šui propisuje način življenja i tehniku uređenja prostora sa ciljem da privuče pozitivnu energiju, a njegovi praktičari ističu da je najbitniji osećaj komfornosti, kako kod kuće tako i na radnom mestu.

    Neudobne stolice, loše osvetljenje, gazda koji vam diše za vratom, teško da opisuju mesto gde će svi vaši potencijali doći do izražaja. Ekspert za feng šui, Laura Cerrano kaže da okruženje ima dubok i snažan uticaj na emotivno, mentalno, fizičko i duhovno stanje čoveka. Zato je od posebne važnosti da veliki deo dana na poslu unapredite koristeći feng šui metode. Evo nekih smernica.

    Položaj radnog stola. Poželjno je da se sto nalazi direktno nasuprot ulaznih vrata od kancelarije. Cerrano to naziva 'komandna pozicija'. Ako šef nije raspoložen da preuređuje kancelariju po feng šuiju, ima rešenja. Postavite ogledalce na svoj sto. Ono simbolizuje da vi vidite prilike koje dolaze do vas tokom karijere.

    Kutak za kreativnost. Organizujte površinu stola tako da odgovara vašoj ličnosti i stilu rada. Cerrano predlaže organizovanje po datumu ili bojama. Organizovanost povećava produktivnost, a uredna radna površina otvara prostor kreativnosti.

    Radni sto predodređen za uspeh. A sad dolazi zabavni deo. Zamislite radnu površinu podeljenu na devet delova. Odaberite nekoliko područja vašeg života koje je potrebno 'pogurati' i koristite smernice ispod kako biste u njih privukli dobru energiju.  Svaki deo je povezan bojom, a možete i da koristite objekte u toj boji. Ali nemojte se fokusirati na svih devet oblasti, već izaberite dva do tri prioriteta. Najmanje 50% radne površine mora biti pregledno i jasno. 

    1. Novac. Levi ugao stola predstavlja bogatstvo i prosperitet. To je odlično mesto za biljku, ili neki vredan predmet poput kristalne vaze ili računara. Preporučuje se neki detalj ljubičaste boje.

    2. Ugled. Želite da ste u centru pažnje? Želite slavu i ugled? Na sredini stola, pri ivici možete da držite vizit karte ili pločicu sa svojim imenom. Cerrano takođe preporučuje motivacione slike koje ističu vas i vaša dostignuća, kao na primer fotografiju svog prvog maratona na finišu ili proslavu diplome. Boja: crvena.

    3.Ljubav. Da biste pronašli malo ljubavi danas ili u budućnosti, držite svež cvet za sreću na gornjem desnom uglu stola. Već imate nekog posebnog? Onda na ovom mestu držite vašu zajedničku sliku. Boja: pink.

    4. Kreativnost. Neka se na desnoj strani nalazi nešto što vas inspiriše. Nadahnuti pisci mogu držati časopise ili knjigu, umetnici blok za crtanje, a ostalima će poslužiti i neki metalni predmet. Boja: bela, crna, zlatna, bakarna.

    5. Pomoć prijatelja i putovanja. Ako vam je potrebna određena pomoć prijatelja, fokusirajte se na donji desni deo stola. Tu možete držati telefonski imenik ili adresar. Ova oblast simbolizuje i putovanja, zato ako čeznete za odmorom iz snova ili poslom u drugoj zemlji, postavite slike te destinacije. Boja: siva.

    6. Karijera. Pravo u centru stola nalazi se karijera prostor. Neka ovo mesto bude čisto i uredno. Eventualno možete držati neki motivacioni podsetnik. Boja:crna.

    7. Znanje i mudrost. Ukoliko želite da brže savladate novi poslovni zadatak ili jednostavno da ste mudriji, akcenat stavite na levi donji deo stola. Slika Tesle ili priručnik iz oblasti koja vas zanima će pomoći. Boja: plava.

    8. Porodica. Porodična fotografija po feng šui principima stavlja se u centar leve strane stola, a drveni okvir povećava energiju. Boja: zelena.

    9. Zdravlje. Iako konstantno sedenje za stolom ne pruža nikakvu korist po zdravlje, postoji nekoliko načina da radite na zdravlju dok radite. Držite sredinu stola praznom kako ništa ne bi ometalo protok pozitivne energije. Pored toga Cerrano preporučuje i pravljenje kratkih pauza. Boja: žuta

    “Feng šui pruža vizuelni podsetnik oblastima života koje želite da unapredite – unoseći ravnotežu, nov način razmišljanja i pozitivnu energiju…”, navodi Laura Cerrano.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE