Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Okružite se zelenom bojom i postanite kreativniji

    Opšte je poznato da je zelena boja pozitivno utiče na naše zdravlje. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila da zelene površine poboljšavaju kognitivne sposobnosti i raspoloženje. Naučnici su takođe, utvrdili da gledanje u zelenu boju povećava krativnost. Zato ako želite da postanete kreativniji okrečite zidove kancelarije ili stana u vama omiljenu zelenu nijansu ili dodajte detalje u zelenoj bolji.

    Ako vam zelena boja nije baš omiljena najlakše ćete je uklopiti u enterijer dodajući  biljke, koje ne samo da će oplemeniti vaš dom ili kancelariju nego će vam pomoći da budete i zdraviji. Zelenilo u domu i što više vremena provedenog u prirodi pomoćiće vam da nadoknadite energiju koju ste izgubili na poslu i poboljšate raspoloženje. Ovo su samo neke od biljaka koje su ne samo da su lake za održavanje već će i vaš prostor obogatiti kiseonikom.

    Drecena, na primer, je fantastičan prečišćivač vazduha jer smanjuje koncetraciju formaldehida, isparljivih meterija iz sredstava za čišćenje, lakova, razređivača, sprejeva i dezodoransa.

    Ako ste pušač fikus je biljka za vas jer pomaže u neutralisanju duvanskog dima, smanjuje koncetraciju ugljen-dioksida i ugljen-monoksida.

    Pored računara mogli biste da držite aloju koja pored toga što smanjuje koncetraciju isparljivih organskih materija, upija elektromegnetno zračenje monitora, mikrotalasne pečnice, televizora i mobilnih telefona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE