Kako ostati fit na putovanju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ukoliko ste poslovna osoba koja je često na putovanjima, sigurno i sami znate koliko je teško da održite dobru liniju pored mnogo sedenja u avionu, kolima, na sastancima i slično. Evo nekoliko strategija kojima možete ostati fit i na putovanju.

Često ste u žrbi i  jedete usput brzu hranu i ne spavate redovno. Sve to utiče na vaš izgled i porast broja kilograma. Ipak postoje načini da se prilagodite takvom načinu života i da iskoristite putovanja u svoju korist.

Obroci u toku leta

Većina avio-kompanija nudi barem jedan zdrav obrok kao glavno jelo. Takođe možete naručiti poseban obrok koji vam odgovara. Možda je bolje da ručate u aerodromskim restoranima, a da samo nešto prezalogajite u toku leta. Ovo će vam koristiti i kada su u pitanju dugački letovi.

Doručak u hotelu

Nije retko da u hotelu imate obilan doručak, sa švedskim stolom, naraočiti u hotelima od pet zvezdica. Dobar doručak ide u vašu korist. Kako dan odmiče unosite manje hrane u organizam i upravo zato se dobro posvetite doručku. On će vas držati sitim veći deo dana i daće vam potrebnu energiju.

Tražite ono što vam odgovara, poput zdravog omleta, voća, jogurta i soka od pomorandže. Takođe tražite integralni tost.

Poslovni ručkovi i večere

Neka ovo za vas ne budu obilni obroci i ne stavljajte jak sos. Najbolje bi bilo da za kraj dana ostavite salatu. Što se tiče alkohola nemojte zaboraviti da su takva pića veoma kalorična.

Teretane i spa u hotelu

Skoro svaki hotel danas ima teretanu. Neki imaju i bazene i saune ali ono što vas najviše treba da žanima su trake za trčanje, sprave i rekviziti za treniranje. Nakon napornog poslovnog dana oslobodite se negativne energije kroz vežbe.

Zatim celu priču zaokružite odlaskom u saunu i prepuštanjem vodi u bazenu koja re vas regenerisati. Proverite da li je pritstup teretani uključen u cenu kako ne biste doživeli neprijatno iznenađenje. Jedna od dodatnih opcija za opuštanje i uklanjanje masti je masaža koja može biti u sklopu hotelske ponude.

Idite u šetnju ili na trčanje

Možda bi bilo najbolje da to učinite ujutro, praznog stomaka, pre radnog vremena. Na taj način ćete se napuniti energijom i pripremiti za naporan dan. Ukoliko ste prvi put u gradu u koji ste otputovali, zatražite na recepciji mapu za trčanje. Nije loše šetati ni na kraju dana jer ćete imati bolji san i probudićete se odmorni. Proverite da li hoteli iznajmljuju bicikle i uživajte u razgledanju grada i rekreaciji.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay