Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako ostati fit na putovanju

    Ukoliko ste poslovna osoba koja je često na putovanjima, sigurno i sami znate koliko je teško da održite dobru liniju pored mnogo sedenja u avionu, kolima, na sastancima i slično. Evo nekoliko strategija kojima možete ostati fit i na putovanju.

    Često ste u žrbi i  jedete usput brzu hranu i ne spavate redovno. Sve to utiče na vaš izgled i porast broja kilograma. Ipak postoje načini da se prilagodite takvom načinu života i da iskoristite putovanja u svoju korist.

    Obroci u toku leta

    Većina avio-kompanija nudi barem jedan zdrav obrok kao glavno jelo. Takođe možete naručiti poseban obrok koji vam odgovara. Možda je bolje da ručate u aerodromskim restoranima, a da samo nešto prezalogajite u toku leta. Ovo će vam koristiti i kada su u pitanju dugački letovi.

    Doručak u hotelu

    Nije retko da u hotelu imate obilan doručak, sa švedskim stolom, naraočiti u hotelima od pet zvezdica. Dobar doručak ide u vašu korist. Kako dan odmiče unosite manje hrane u organizam i upravo zato se dobro posvetite doručku. On će vas držati sitim veći deo dana i daće vam potrebnu energiju.

    Tražite ono što vam odgovara, poput zdravog omleta, voća, jogurta i soka od pomorandže. Takođe tražite integralni tost.

    Poslovni ručkovi i večere

    Neka ovo za vas ne budu obilni obroci i ne stavljajte jak sos. Najbolje bi bilo da za kraj dana ostavite salatu. Što se tiče alkohola nemojte zaboraviti da su takva pića veoma kalorična.

    Teretane i spa u hotelu

    Skoro svaki hotel danas ima teretanu. Neki imaju i bazene i saune ali ono što vas najviše treba da žanima su trake za trčanje, sprave i rekviziti za treniranje. Nakon napornog poslovnog dana oslobodite se negativne energije kroz vežbe.

    Zatim celu priču zaokružite odlaskom u saunu i prepuštanjem vodi u bazenu koja re vas regenerisati. Proverite da li je pritstup teretani uključen u cenu kako ne biste doživeli neprijatno iznenađenje. Jedna od dodatnih opcija za opuštanje i uklanjanje masti je masaža koja može biti u sklopu hotelske ponude.

    Idite u šetnju ili na trčanje

    Možda bi bilo najbolje da to učinite ujutro, praznog stomaka, pre radnog vremena. Na taj način ćete se napuniti energijom i pripremiti za naporan dan. Ukoliko ste prvi put u gradu u koji ste otputovali, zatražite na recepciji mapu za trčanje. Nije loše šetati ni na kraju dana jer ćete imati bolji san i probudićete se odmorni. Proverite da li hoteli iznajmljuju bicikle i uživajte u razgledanju grada i rekreaciji.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE