Evo zašto se NIKAD ne sme lagati u CV

PinterestFacebookTwitterShare

Nikad, ali nikada ne treba stavljati netačne informacije u biografiju, čak i one “benigne”, koje nemaju nikakve veze sa poslom.

Da ne treba čak izmišljati ni veštine koje nemaju veze s poslom, jer to može da vam se obije o glavu, dokazuje primer prijatelja jednog Tviteraša, pa sada korisnici ove društvene mreže pokušavaju da izglade situaciju.

Kako piše @Shimz_Afc, njegov prijatelj je kako bi ulepšao CV napisao da zna da svira klavir, iako to nije potrebno za njegov posao. Međutim, kada je došao na razgovor, poslodavac ga je pozvao da se pridruži bendu direktora na svirci u petak.


Tako ga je bespotrebna laž dovela u neprijatnu situaciju, a tviteraše je dobro nasmejala. Ipak, Džejverovom prijatelju nije bilo do šale. Kako je napisao, ovaj je guglao najbezbolnije načine “kako sam sebi polomiti prste”. Tada su tviterašu odlučili da se uozbilje i ponude rešenje.

Jedno je bilo da se vadi na to kako je imao traume od javnog nastupa, pa ne može da svira pred publikom.

Bilo je onih koji su mu govorili da stavi lažni gips ili izmisli bilo koju bolest, pa ostane kod kuće. Na kraju je odlučio da njegov izgovor bude sindrom karpalnog kanala, koji izaziva jake bolove i slabljenje mišića u predelu šake.

On je uspeo da se spasi, ali je budućim kandidatima za bilo koji posao ostavio u amanet da dobro razmisle pre nego nešto nešto slažu u CV, posebno ako za to nema potrebe.

7 detalja kojima nije mesto u CV-ju


RAZGOVOR ZA POSAO: Može li se “šminkati” CV?


Izvor: 24sata