Između NOVCA i MORALA izabrao ovo drugo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FB

Magistar ekologije iz Srbije odlučio je da se odrekne klasičnog rada i puke jurnjave za novcem u korist nekih uzvišenijih vrednosti.

Četrdesetogodišnji Beograđanin Nenad Andrić do 31. godine bio je posvećen nauci, planinarenju, vaterpolu i izlascima, a u izjavi za Novosti objašnjava šta je presudilo da potpuno promeni svoj život.

Kao najzanimljivije, izdvojili smo njegov stav o novcu i moralu:

Radio sam u mnogobrojnim laboratorijama, gde sam uvideo da se zbog novca tolerišu mnoge nepravilnosti koje utiču na životnu sredinu i zdravlje stanovništva. Vera mi je probudila moral. Nisam mogao da dozvolim da ja budem neko ko će aminovati nešto što može da ugrozi bilo čiji život.

Zbog takvog stava, poslednje tri godine Andrić je nezaposlen. Za život se snalazi tako što organizuje hodočasničke ture i piše reportaže, a objavio je i knjigu „Peške kroz Svetu Goru“.

Ceo tekst o njegovom „putešestviju“ mmožete pročitati OVDE.

Izvor: Novosti

Foto: FB

Komentari 2

  1. Pingback: Moj intervju u "Večernjim novostima" -

  2. Zlatko Preskakulev

    Cestitke i zelje da izdrzi na svetom putu do svog Cilja, bez dvoumljenja mora da o tome prica svojoj deci, da pored „Ognjista“ svoje kuce , gde se svi okupe i gde se proja pece i paprike sa njom,,svoje Predanje prenese i svojim unucima – to je Sreca coveka koji zna sta hoce!
    Onaj ko jce u Avanturu, dobice po“turu“i slavu oko vrata,- nije toneka „plata“!!!
    Svako dobro – vidimo se na Cilju