Kako da izaberete idealnu biznis košulju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Jelena Nikolić

Šta podrazumeva biznis košulja? Od kog materijala mora biti sačinjena, kog kroja, dizajna i koje boje? MojKrojac.com odgovara na ova pitanja.

Prvo i najvažnije pitanje je izbor materijala. Bitno je da se osećate prijatno noseći je i da vam bude udobno, budući da u košulji morate provesti veći deo dana. Pamuk je neupitno nepogrešiv izbor kada je vaša poslovna košulja u pitanju. Takođe, važno je da tokom čitavog dana ostanete uredni i „ispeglani”. MojKrojac.com u svom asortimanu poseduje preko 10 Non Iron i Wrinkle Free materijala. Oni podrazumevaju stoprocentni pamuk koji je prošao hemijski proces negužvanja, zbog čega je ova vrsta materijala idealna za vašu poslovnu košulju.


Kada je u pitanju neformalnija biznis košulja, možete se opredeliti za materijal koji je mešavina pamuka i lana, ili pak samo lana, koji iziskuje neko toplije vreme.

Kada je reč o kroju vaše košulje, bitno je da vam stoji „kao salivena”. Košulja ne sme biti ni prevelika, da ne biste izgledali neuredno, ali ni premala, da ne biste odavali utisak neprofesionalnosti. Dakle, ona mora biti baš po vašoj meri. Takođe, može biti prilično iritirajuće ukoliko vam se košulja pozadi stalno izvlači, tako da je idealno da ona bude malo duža od standarde veličine, kako ne bi dolazilo do ovog problema, jer je bitna udobnost i uredan izgled. Važno je i da vam rukavi na košulji budu odgovarajuće veličine, tako da, kada je manžetna otkopčana, ona ide do korena palca. Tada možete biti uvereni da je veličina prava.

Dizajn košulje takođe je vrlo važan. On bi trebalo da bude jednostavan i klasičan, što odaje elegantan i snažan utisak. Potrudite se da kragna, kao najvidljiviji deo košulje, bude odgovarajuća. Ona mora biti idealne veličine i oblika u odnosu na vaš vrat i građu i u zavisnosti od toga da li nosite kravatu.


Francuska manžetna veoma je otmena i elegantna. Međutim, ukoliko obavljate svakodnevne kancelarijske poslove, odaberite manžetnu sa jednim dugmetom ili dva dugmeta koja idu vertikalno uz ruku i sa koso sečenim ivicama, koje manžetnu čine malo elegantnijom. U asortimanu MojKrojac.com možete birati preko 10 različitih kragni i manžetni.

Imajte na umu da, kada se radi o elegantnim i vrlo formalnim biznis košuljama, džep nikako ne dolazi u obzir. Košulje sa džepom smatraju se manje formalnim i više se vezuju za kežual košulje, pilotske, safari, vojničke itd.

Kada govorimo o idealnoj biznis košulji za osobe na visokim položajima u finansijama ili menadžmentu, ona je bele boje. Međutim, ukoliko se zadržite na smirenijim tonovima, poput svetloplave boje ili boje lavande, nećete izgledati ništa manje poslovno.

MojKrojac.com sa svojim stručnim timom ima bogato iskustvo u pravljenju poslovnih košulja. Naši krojači će vas posavetovati za dizajn, boju i kroj koji najbolje odgovara vašem telu, ali i prilici i poslu koji obavljate, i na koji način ćete postići savršen poslovni izgled.

Izvor: PR tekst

Foto: Jelena Nikolić