Black `n` Easy Fashion Week: Humanost u modi

PinterestFacebookTwitterShare

PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO. naziv je revije kojom je u Crowne Plazi svečano otvoren 39. Black `n` Easy Fashion Week.

Više od 20 naših istaknutih dizajnera, članova BFW Design Collective-a kreiralo je haljine koje su pistom ponosno prošetale naše poznate javne ličnosti. Ovu reviju koja šalje poruku o humanosti osmislili su Modni studio Click i Hemofarm Fondacija.

Spajajući dve ključne kampanje – PRODUŽI ŽIVOT, posvećenu jačanju svesti o značaju transplantacije i donacije organa koju realizuje kao partner Ministarstva zdravlja, i OBOJI U CRVENO, za prevenciju bolesti srca, Hemofarm fondacija već nekoliko godina insistira da se ova pitanja postave kao teme od najvišeg društvenog i javnog značaja.

„Teže je razbiti predrasude, nego atome, govorio je Ajnštajn. Zato smo mi večeras bili u nekoj vrsti pobune protiv predrasuda i stereotipa koji prate ovu temu –poručila je Sanda Savić, članica UO Fondacije Hemofarm. “Ove haljine svojom bojom simbolično su svakom gledaocu u sali utisnule poruku da biti donor znači najveći stepen svesti o moći svakog od nas da spasi živote drugih. Za mnoge sasvim dovoljno da daju svoj glas za donorstvo”.

Oboji-u-crveno

Ova humanitarna modna revija osmišljena po uzoru na filantropske akcije na New York Fashion Weeku. „Želimo da poručimo da moda nije samo kreativnost, već i način prenošenja poruka o sebi i svojim životnim izborima“, rekao je  Nenad Radujević, jedan od utemeljivača Beogradske nedelje mode.

Statistički podaci kažu da svakog sata, od kardiovaskularnih bolesti u Srbiji umre 6 osoba, da samo 10 odsto imena na  listi čekanja doživi novi organ, ali najporaznija je statistika koja govori da  Srbija ima samo 3 donora na milion stanovnika. Da bi svi naši sugrađani koji čekaju transplantaciju dobili novi organ, donora treba da bude 10.

Na Black `n` Easy Fashion Week-u Uprava za biomedicinu i Hemofarm Fondacija omogućile su posetiocima revije da potpisivanjem donorskih kartica budu i pravi ambasadori večerašnje poruke PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO.

Izvor: BIZLife