Kejt Blanšet o LEPOTI, modi, Roksandi Ilinčić i feminizmu (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube prntscrn

Kejt Blanšet je glumica koja je imala nekoliko zapaženih uloga u filmovima poput “Gospodara prstenova” i “Avijatičara”. Međutim, Kejt nije prepoznatljiva samo po svom glumačkom talentu nego i po svojoj lepoti.

Kako bi se obeležilo lansiranje mirisa Armani Si Fiori (glumica je zaštitno lice “beauty” brenda još od 2014. godine), Kejt Blanšet je podelila svoje mišljenje o modi, feminizmu i starenju, piše Vogue.


O mirisu

Prvi put sam dobila parfem kada sam bila u školi glume – moja prijateljica mi je poklonila „Clinique“ parfem zato što se njoj nije dopao. Uopšte nisam imala novac tada.

O boji kose

Ofarbala sam kosu u smeđe (pre toga sam bila plavuša, a kasnije sam se u plavuše i vratila) zbog izvesne predstave. Tada sam osetila da je to odlično za lik koji sam tumačila. Mogla sam da nosim i periku, ali nisam želela – ne volim perike na sceni. Tako da sam se ofarbala zbog posla.

O starenju

Ne razmišljam o starenju sve dok mi neko to ne pomene. Žena može biti senzualna, moćna, krhka, bez obzira na godine. To je ono što mi se dopada.

O modi

Volim modu. Sve to posmatram kroz „kostime“. Ako posmatrate ljude poput Roksande Ilinčić i njene neverovatne kolekcija, u kojoj je iskombinovala ekstravagantne boje i paterne zajedno – shvatite da je sve to vrlo inspirativno. Skoro sam pronašla svoje Armani odelo koje imam od 1997. godine. Ne morate nužno da kupite najnoviji model. Ako imate nešto kvalitetno što vam stoji, zašto ga ne „reciklirate“ i ponovo obučete?

O feminizmu

Postoji dosta priča o zaista interesantnim životima žena, ali to je zapravo jedna te ista priča – žena u muškom svetu. Ova tema me „uzbuđuje“ i kao glumicu i kao “člana publike”, tj. posmatrača.

Ovde možete pogledati reklamu za Armani Si Fiori:


Izvor: BIZLife/Vogue

Foto: Youtube prntscrn