Najbolje sa nedelje mode u Njujorku: Jesen/zima 2019.

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Malo njih je за njujoršku nedelju mode za jesenju koleciju 2019 reklo da je „andergraund“ i „van konteksta“. Njujork je izgradio svoju globalnu reputaciju na elegantnoj, pouzdanoj sportskoj odeći.

Ali pojavila se nova generacija – iz krajeva poput Bruklina i Bronksa – koja simboliše uzdizanje starih ideja o tome zašto je Njujork „dobar u tome“.

Evo liste najboljih sa njujorške nedelje mode za jesen 2019, piše Vogue:

Rodarte

Sestre Malivi, osnivači brenda Rodarte, nastavljaju da rade u svom prepoznatljivom pravcu: između kičastog i transcedentnog, erotičnog i nevinog. Nova linija je kompleksna, izazovna i beskrajno zabavna.

View this post on Instagram

 

@lilynova97, @yinchen_milo and @mariana_zaragoza (ph: @gregbackstage). #rodarte

A post shared by RODARTE (@rodarte) on


Tom Ford

Stalna dilema dizajnera jeste ta koja je granica do koje mogu da idu kada je u pitanju „novo“ i kada je u pitanju „pouzdano“. U ovom haotičnom vremenu ima smisla što Tom Ford „preispituje ono u čemu je dobar“, piše Vogue.

Michael Kors

Što se Michael Kors-a tiče, „zaista je letelo perje“, a bilo je i dosta komada sa veštačkim krznom. Suptilni čvorovi od kašmira daju dozu minimalizma koji perfektno balansira sa maksimalizmom kolekcije. Takve haljine su uvek spremne za podijum – koja god dekada da je u pitanju.


Marc Jacobs

Prvo što vam padne na pamet kada pogledate ove kreacije je NEŽNOST, piše Vogue. Utisku je doprinela delimično intimna atmosfera (bilo je samo 180 mesta) i sporo kretanje modela, kao i prigušeno svetlo. Ali se uglavnom sve svelo na osećaj „nepoznatog poznatog“ – nešto kao „već viđeno“, ali na drugačiji način.Izvor: BIZLife/Vogue

Foto: Youtube