Nenad Radujević: Novi modni trend „Athleisure“ i svi promašaji Kim Kardašijan

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZlife magazin

Ima ljudi koji slepo prate modne trendove i „pomahnitalo“ kupuju svaki novi komad garderobe koji se pojavi na tržištu. Nije sve što se novo pojavi modni trend. Nešto zaživi i postane klasika, a nešto se okarakteriše kao modni „promašaj veka“. O modnim trendovima i promašajima razgovarali smo sa Nenadom Radujevićem, direktorom i osnivačem modnog studija Click.

Top 5 modnih trendova koje biste izdvojili za ovu godinu?

Prošli put smo pomenuli osamdesete godine i puf rukave, a tu je i neizbežni „animal print“ obogaćen jarkim bojama, ali i škotski karo dezen u najrazličitijim bojama i kombinacijama.

Meni je zanimljiv i povratak „Pachwork“ tehnike i dezena koji su bili popularni sedamdesetih, a u eri novih tehnologija i bezbroj novih dezena možete pustiti mašti na volju i napraviti bezbroj kombinacija čak i od stare i pocepane odeće koja će na ovaj način dobiti novu svrhu i pritom ćete biti vrlo „Green Fashion“, što je jedan od najvažnijih novih modnih pokreta.

Ipak ću izdvojiti jedan potpuno novi modni termin „Athleisure“, što označava trend u kome kombinujete udobnu sportsku odeću sa elegantnim komadima tako da možete u istoj kombinaciji i da vežbate i da budete u ofisu. Plašim se interpretacije ovog trenda, ali će svakako biti zanimljivo videti one „najhrabrije“ iliti „fashion victims“.

 Najveći promašaji u svetu mode?

Dovoljno je reći Kim Kardašijan i eto gomile modnih promašaja. Ipak najveći problem je što mnogi uz nju žele da proguraju novi ideal ženske lepote koji se ogleda u predimenzioniranoj zadnjici. Verujem da u tome neće uspeti i da će godinama građen sofisticirani stil pobediti ovo „nuovo riche“ pomodarstvo.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZlife magazin