„Rimska parada“ inspirisana Felinijem (FOTO/VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP/Andrew Medichini

Revija modnog brenda „Moschino“ za jesenju mušku kolekciju i „pre-fall“ žensku kolekciju prvi put održana u Rimu na setu „Činečita“ (Cinecittà Studios) studija.

Dizajner i kreativni direktor modne kuće „Moschino“ Džeremi Skot je u bekstejdžu za Vogue rekao da su kolekcije inspirisane Federikom Felinijem, italijanskim filmskim rediteljem i scenaristom, i njegovim ostvarenjima poput filmova „Satyricon“, „La dolce vita“ (koji su u „Činečiti“ i snimani).

Džeremi Skot ističe da voli sve u vezi sa pomenutim italijanskim rediteljem. Sve je nadrealno, pojavljuju se zabavne devojke, Kazanove…

Kreacije inspirisane likovima iz pomenutih filmova „oživele“ su kao žene u kaputu od tvida sa izrazito kontrastnim satenskim lukovima i minđušama u obliku svećnjaka u njegovoj prirodnoj veličini.

Što se muškaraca tiče, tema je bila ekscentričnost – kaputi kao „uniforme“, bele kravate i odela ispod parke.

Džeremi je skrenuo pažnju na roze-crvenu večernju haljinu i za Vog rekao: „Ovo je moja Anita Ekberg“. Anita Ekberg je glumila u filmu „La dolce vita“ i postala poznata po sceni kod rimske fontane Treve u tom filmu.

Ovaj „šou“, sa velikim perikama, malim krunama, suprotstavljenim tonovima i gotovo svesno falsifikovanim nasleđem, dodatno se istakao kroz haotičan osećaj kontrole. Ono što on radi je privlačno za scenu i vrlo lukavo. To vas tera na razmišljanje: šta bi Džeremi napravio kada bi bio iza kamere?

Ova njegova „rimska parada“ inspirisana Felinijem, desila se u pravom trenutku – u svetu u kome „budale“ imaju moć, a „preterivanje je normalno“, piše Vogue.

Pogledajte kako je revija izgledala: 

View this post on Instagram

 

#Repost @voguerunway @deano_perona ・・・ Jeremy Scott’s men’s Fall and women’s Pre-Fall collections for @Moschino—strutted out this evening on a set at Rome’s Cinecittà Studios—were high camp and just as clever. “It’s Fellini,” said the designer backstage, regarding the late Italian filmmaker. “It’s all the things I love about him, come to light… there are exaggerations, off-duty showgirls, casanovas. It’s surreal, it’s otherworldly.” View every look from the Pre-Fall ’19 collection at the link in our bio. @itsjeremyscott @carlynecerfdedudzeele @pg_dmcasting @samuel_ellis @arthurmejean @jimmypaulhair @kabukinyc @michelgaubert @random__production #MMXIXMOSCHINO

A post shared by Moschino (@moschino) on


Izvor: BIZLife/Vogue

Foto: Beta/AP/Andrew Medichini