Šta poručujete nakitom koji nosite?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Još kod drevnih Egipćana, ali i u našoj srpskoj istoriji i tradiciji postojala je simbolika nakita koji nosimo. Nekada je nakit bio odraz društvenog statusa i materijalnog stanja jer nisu mogli svi da ga priušte. Pored toga bio je i obeležje religijskog pripadanja, uzrasta, ali se nosio i kao amajlija – u narodu se govorilo da određeni komadi nakita služe “protiv uroka”.

U današnje vreme nakit uglavnom služi da ispoljimo našu kreativnost i izrazimo svoj stil.

Zlato

Zlatni nakit nose hrabri i odvažni. Oni koji žele da budu primećeni i koji imaju dosta samopouzdanja. Uglavnom su lideri i na poslu i u privatnom životu. Vrlo su otvoreni i direktni.

Srebro

Ukoliko neko nosi diskretnu srebrnu narukvicu ili minđuše, ta osoba voli “da igra po pravilima”. Ovakvi ljudi vole stabilnost i komfor. To ne znači da su nesigurni, već više pažnje pridaju tradicionalnim vrednostima.

Nakit za glavu

U poslednje vreme ovakav način nošenja nakita je vrlo aktuelan. Naravno, ovo nije za svakoga. Osobe koje često nose nakit na glavi su izuzetno kreativne i imaju specifičan stil.

Ovakav nakit je bio vrlo važan u našoj tradiciji. Naime, na dan venčanja najvažniji deo nakita srpske neveste bio je ukras za glavu, tzv. “oglavlje”.

Međutim, nakit kao simbol ljubavi može biti idealan poklon ne samo za venčanja, već i za Dan zaljubljenih i za mnoge druge prilike. Čak i kada nema povoda, poklanjanje nakita je “uvek u modi”.

Ovog Dana zaljubljenih PANDORA slavi sve vrste ljubavi – od romantične, do ljubavi prema sebi i prijateljicama. Izrađeni od visokokvalitenog srebra i PANDORA Shine, ovi komadi nakita su ručno završeni.Izvor: BIZLife

Foto: Promo