Zašto je važno izabrati kvalitetnu košulju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Jelena Nikolić

Da li su sve košulje iste ? Naravno da nisu… postoje ogromne razlike u kvalitetu, stilovima i cenama. Kako prepoznati košulju visokog kvaliteta ?

Najvažniji faktor u izgledu i odabiru vaše košulje je njena veličina. Ukratko, važno je da odaberete košulju koja nije tesna i koja nije previše komotna.

Bespoke košulja ili košulja šivena po vašoj meri jeste posebno iskustvo, svaki od navedenih parametara je podešen prema vašem telu, a istina je nekada će nekima od nas i standardna veličina određenih proizvođača savršeno odgovarati. Uvek imajte na umu da u najskupljoj košulji možete loše izgledati ukoliko njena veličina ne odgovara vašim merama tela.


Moderni materijali imaju posebne performanse, među najpopularnijim su Non-Iron ili Wrinkle Free 100 odsto pamučni materijali koji se malo gužvaju čime vaša košulja izgleda sveže tokom celog dana, poslednja reč tehnologije su nano materijali (materijali sa premazima od nano čestica) koji su otporni na vodu, prljavštinu i ne primaju neprijatne mirise.

Krojenje materijala, širina i tip šavova, način otvaranja rupica za dugmad, način šivenja dugmadi osnovne su karakteristike konstrukcije.

Francuski šav je odlika je visokokvalitetnih košulja, to je tradicionalna metoda šivenja sa mašinom sa jednom iglom gde majstor šivač dva puta prolazi isti šav na bočnom spoju košulje. On je znatno čvršći od ostalih šavova i daje košulji čistiji i precizniji izgled. Ovaj šav je identičan sa lica i naličja i vidi se prepoznatljivo lep i uredan prolaz samo jedne igle.

Iberštep je štep na kragni i manžetnama, pomenutih 7-8 sitnih uboda po dužnom centru i štep štep na kragni ili manžetnama koji je udaljen od ivice samo jedan milimetar znak visokog kvaliteta. Na košuljama manjeg kvaliteta štep je sa manje uboda i udaljen je oko pet milimetara od ivice kragne i manžetni.


Dugmad su najvidljiviji ukras košulje, najkvalitetnija i najskuplja dugmad su sedefna dugmad od prirodne školjke tzv. Madre di Perla dugmad, naravno postoje i jako lepa dugmad od veštačkih plastičnih materijala, metala, drveta ili roga. Ručno šivena dugmad predstavljaju posebnu pikanteriju u svetu košulja, krojačka je legenda da ručno šiveno dugme nikada neće otpasti sa košulje.

Monogram sa vašim inicijalima na struku ili levoj manžetni je znak prestiža i personalizacije i uglavnom se vezuje za košulje šivene po meri.

MojKrojac.com nastao je 2011. godine kao prvi biznis u Srbiji sa konceptom izrade i poručivanja visoko kvalitetnih košulja po meri putem interaktivne online platforme koja omogućava klijentu dizajniranje i konstrukciju košulje sa detaljnim pregledom svakog elementa košulje ili materijala. Za dobru košulju nije potrebna specijalna prilika.

MojKrojac.com prodajni saloni nalaze se u Zmaja od Noćaja 13 u Beogradu, kao i u Karađorđevoj 14 u Podgorici . Kontaktirajte nas na: Office@MojKrojac.com ili na +381 65 9246200 u Beogradu, kao i +382 68 048442 u Podgorici.

Izvor: MojKrojač

Foto: Jelena Nikolić