Pošta Srbije DEMANTUJE: NIje tačno da on-line pošiljke NESTAJU - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Pošta Srbije DEMANTUJE: NIje tačno da on-line pošiljke NESTAJU

  Pošta Srbije demantovala je navode da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji.

  Kako navode u saopštenju, Pošta Srbije sve pošiljke iz međunarodnog saobraćaja, uključujući i pošiljke generisane internet trgovinom, prerađuje, distribuira i uručuje u svemu u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, propisanim procedurama i u skladu sa rokovima dostave, odmah po prispeću u Poštu Srbije i završenih carinskih postupaka.

  “Netačne su i neosnovane optužbe na račun Pošte Srbije da pošiljke generisane internet trgovinom nestaju u Srbiji te da je za to odgovorna Pošta Srbije”, piše u saopštenju.

  Pošta je najavila i da će iskoristiti pravnu zaštitu protiv netačnih i uvredljivih objava organizacije Efektiva i “potonjih tendencioznih napisa i objava u pojedinim medijima”.

  Kako navode u ovom državnom preduzeću, ponovnim uspostavljanjem međunarodnog saobraćaja značajno su ubrzani i normalizovani tokovi transporta međunarodnih pošiljki, za razliku od vremena na početku pandemije, kada je transport bio u prekidu.

  “Usled okolnosti izazvanih višom silom, Pošta Srbije ne može snositi odgovornost i tokom pomenutog perioda postupala je kao i druge poštanske uprave saglasno preporukama i objavama razmenjenim preko Svetskog poštanskog saveza”.

  Podsetimo, organizacija potrošača Efektiva objavila je da je do drastičnog poskupljenja poštarina za kupovinu robe na prodajnoj platformi “Aliexpress” za građane Srbije došlo zbog masovnih krađa takozvanih pošiljki malih vrednosti na putu ka kupcu u Srbiji.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/zbog-masovne-kradje-paketa-u-srbiji-aliexpress-drasticno-poskupeo-isporuku/

  To je razlog zašto su kineski prodavci ustanovili da im se više ne isplati da srpskim kupcima jeftino šalju robu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE