Postanite EFIKASNI umesto što stalno kukate da ste ZAUZETI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Postanite EFIKASNI umesto što stalno kukate da ste ZAUZETI

  Da li ste primetili da su oni koji se najviše žale kako imaju mnogo posla, zapravo najmanje efikasni? To što se neko predstavlja užurbanim, poslovnim čovekom nije merilo uspeha. Ti ljudi najčešće rade i ono što im je obaveza i ono što niko od njih nije tražio, a sve to najčešće kako bi se osećali posebno.

  Evo kako da vaša zauzetost preraste u efikasnost:

  1. Naučite da kažete ne

  Vaš odgovor ne mora uvek biti ’da’ kako biste udovoljili svom šefu. Vaš fokus će se rasuti između različitih zadataka i nećete biti u stanju da se posvećeno predate bitnoj obavezi. Takođe, prihvatanjem svega pokazujete drugima da ste im stalno na usluzi čime ugrožavate svoju reputaciju.

  1. Imajte vremena za prijatelje i porodicu

  Cenite svoje voljene i uvek pronađite vremena koje ćete kvalitetno provesti sa njima. Vreme koje provodite sa njima će oporaviti vaš um i napuniće vas pozitivnom energijom nakon koje ćete moći da uradite više i bolje. Nije sve u poslu. Vreme sa njima će vas ipuniti i privatno i poslovno.

  1. Postavite prioritete

  Prekinite da trošite svoje vreme na nepotrebne zadatke. Za početak nemojte redovno proveravati svoj mejl i notifikacije društvenih mreža. Nemojte imati obavezu da odmah odgovorite na svaku poruku koja vam stigne. Prvenstveno uvek dovedite sve što radite do kraja. Postavite prioritete i kada ste u guži ne činite drugima ustupke već završavajte vaše važne obaveze.

  1. Ne dozvolite da vas drugi ometaju

  Budite u trenutku i poslu, ne dozvolite da vas kolege ometaju dokle god nije vreme za pauzu i odmor. ukoliko svu svoju energiju predate zadatku koji imate videćete da vam je potrebno mnogo manje vremena da to obavite. Bićete efikasniji i imaćete više vremena za sebe ili druge ciljeve.

  1. Naspavajte se i dobro rasporedite pauze

  Ukoliko i dalje osećate umor od prethodnih dana teško ćete naći koncentraciju koja vam je neophodna kako biste što pre i što bolje završili izazove koji su pred vama, navodi ’Enterpreneur’. Sedam do osam sati sna je neophodno kako biste bili efikasni sledećeg dana. Dobro rasporedite pauze u toku dana. Često se previše posvetimo radu da samo pomeramo odlazak na pauzu. Postoji mnogo razloga zašto je to loše. Napravite raspored pauze i držite ga se.

  [preporucene_vesti ids=”227238, 110903, 80960″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE