POTOP cena smeštaja na hrvatskoj obali

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POTOP cena smeštaja na hrvatskoj obali

  Cene iznajmljivanja apartmana i kuća za odmor na hrvatskoj obali Jadrana drastično su niže u odnosu na prošlu godinu, ali je potražnja još uvek skromna.

  Koliko je prošle godine u predsezoni koštao najam najjeftinijeg apartmana na Jadranu – 40 evra, toliko ove godine košta najam najskupljeg, piše portal Indeks.

  Cene apartmana 2019. godine u predsezoni i nakon sezone kretale su se od 40 do 100 evra, dok su u sezoni bile od 60 do 200 evra.

  Ove godine se od 25 do 40 evra kreću cene apartmana u predsezoni, dok su u sezoni između 45 i 70 evra. Portal Indeks navodi da je celu kuću sa bazenom moguće iznajmiti za 114 evra po danu.

  Iako su cene znatno niže nego prošle godine, predsednica Zajednice obiteljskog turizma, Martina Nimac Kalcina, kaže za Indeks da iznajmljivanje privatnog smeštaja za sada ide jako loše.

  “Neko se oslanja uglavnom na svoje stare goste, na one koji su već prije rezervirali pa su s njima stalno u kontaktu. No direktnih, novih rezervacija ima jako malo. I ono malo što ima većinom se odnosi na najam celih kuća za odmor”, kaže Nimac Kalcina.

  Smatra da će svi ostali veoma loše proći i da je pitanje koliko će uopšte imati gostiju.

  “Zavisi kakva će biti situacija kad se potpuno otvore granice. Svi se nadaju da će sezona krenuti, ali realnost je da je zasad situacija jako loša. Što se pak tiče domaćih gostiju, njima će se definitivno morati dati popusti”, objašnjava je Nimac Kalcina.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE