Potpisan ugovor o izgradnji fabrike u Nišu za 1.100 zaposlenih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisan ugovor o izgradnji fabrike u Nišu za 1.100 zaposlenih

  Predstavnici Vlade Srbije i austrijske kompanije Cumtobel potpisali su danas ugovor o izgradnji fabrike te austrijske firme u Nišu, koja će zaposliti 1.100 ljudi, dok je vrednost investicije 30,6 miliona evra.

  Nakon potpisivanja ugovora, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je reč o kompaniji osnovanoj pre 67 godina, koja je gigant u oblasti industrije rasvete.

  Vučić je rekao da će već danas biti položen kamen-temeljac fabrike, a da će prvi proizvod izaći iz te hale već u maju 2018. godine.

  Po njegovim rečima, Vlada Srbije je obezbedila subvencije od osam miliona evra, što samo pokazuje da nisu tačne tvrdnje da Vlada stranim investitorima obezbeđuje subvencije od po 50.000 evra po zaposlenom.

  On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Cumtobel već kontaktirao lokalni univerzitet i srednje škole iz kojih će regrutovati buduće zaposlene.

  Predsednik je izrazio nadu da će broj nezaposlenih u Nišu, koji je sada oko 30.000, biti smanjen na oko 20.000, dok je pre nekoliko godina bio 50.000.

  “Ulaganja ne donose dobit samo porodicama radnika, već i gradu Nišu koji će imati više novca za infrastrukturu i privlačenje turista, i Niš će to umeti da iskoristi”, rekao je Vučić.

  “Niš je danas drugačije mesto nove energije i razvoja i polako ponovo postaje novi industrijski centar Srbije… Polako vraćamo Niš, gradska kasa bolje funkcioniše, nisam potpuno zadovoljan, ali je značajno bolje”, rekao je Vučić.

  On je posebno zahvalio predsedniku Cumtobela Ulrihu Šumaheru i ocenio da “bez njegove posvećenosti i ljubavi prema Srbiji ne bi bilo moguće da dođe do te investicije”.

  Ranije je najavljeno da austrijska kompanija Cumtobel grupa (Zumtobel Group) planira da u Nišu otvori fabriku od 40.000 kvadratnih metara u čiju izgradnju će investirati 30 miliona evra.

  Cumtobel grupa je svetski poznat proizvođač LED-rasvete, jedan od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti.

  U Srbiji posluje od početka prošle godine kada je svoj Centar za projektovanje osvetljenja doselila iz Poljske. Njena beogradska kancelarija je od 1. maja regionalni centar za tržište Srbije, Crne Gore, Turske i Centralne Azije.

  Cumtobel grupa iz Dornbirna je kao porodična firma osnovana 1950. godine, a zapošljava 7.000 radnika u 14 proizvodnih pogona na četiri kontinenta i u prodajnim objektima u 90 zemalja.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aurelije

   Strašno, postajemo gori robovi od kineza

   • Slavko

    Ma zaista strasno!?! Najbolje je ne raditi nista, sedeti skrstenih ruku i filozofirati! Onda neces biti niciji rob!

  • Mitar

   Kako to MMF-u ne smeta kad se zagrabi iz budžeta za tzv.strane investitore, a ne dozvoljava vraćanje otetog novca od vaspitača, nastavnika i lekara naše dece? Već viđeno. I dalje vazalske vlasti nastavljaju sa sistematskim uništavanjem porobljenog i poniženog Srpskog naroda! Ustani Srbijo!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE