Poznati pevač NE ZNA kako da preživi s penzijom od 1.470 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poznati pevač NE ZNA kako da preživi s penzijom od 1.470 EUR

  Poznati italijanski pevač Al Bano (Albano Antonio Carrisi), čiji je hit “Felićita” poznat u čitavom svetu, koji je poput svih pevača ove godine morao da otkaže koncerte zbog epidemije koronavirusa, izjavio je da će, ako se ovako nastavi, i ako bi morao da živi samo od penzije, imati puno problema.

  “Moja penzija je samo 1.470 evra neto i ne razumem kako je tako mala kada sam čitav život radio plaćajući porez. Ovako imam samo troškove i nikakvu zaradu, te bih mogao da preživim samo godinu dana”, rekao je pevač.

  Svi njegovi koncerti u Rusiji, Rumuniji, Austriji, Nemačkoj, Španiji, Kini i Australiji su otkazani, što je po rečima pevača veliki problem, jer sa tom zaradom finansira njegove vinograde, hotel, proizvodnju vina, restoran i plate za pedesetoro zaposlenih.

  “Kada sam na turneji sa mnom putuje pedesetak ljudi tako da su oni trenutno bez primanja”, kaže Al Bano.

  Al Bano je bio u braku sa Rominom Pauer koju je upoznao 1967. godine na snimanju filma Nel sole i sa kojom ima četvoro dece (ćerka Ilenia je nestala 1993 i o njoj se ni danas ništa ne zna).

  Nakon toga, iz veze koja je trajala skoro dvadeset godina sa Loredanom Lećizo, pevač ima još dvoje dece. Njegova muzička karijera traje više od pedeset godina.

  Prosečna italijanska penzija, prema podacima Instituta za penziono osiguranje Italije, iznosi oko 1.400 evra (bruto) tj. oko 1.000 evra (neto), dve trećine penzionera ima penziju manju od 1.000 evra, dok su žene i dalje lošije plaćene.

  Italija svojim državljanima i osobama koje žive na teritoriji Italije više od 10 godina priznaje takozvanu socijalnu penziju od 460 evra mesečno.

  https://www.bizlife.rs/posao/komentar-razbesneo-pevace-vadite-krompir-ako-nemate-posla-dnevnica-40-eur/

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE