"Pravih turista u CG nema, sezona protiče TUŽNO" - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

“Pravih turista u CG nema, sezona protiče TUŽNO”

Turističke sezone u Crnoj Gori ove godine nema, interesovanja za putovanja ima veoma malo, izjavio je predsednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić.

Najnoviji podaci Centralne banke Crne Gore pokazuju da su, zbog posledica koje je izazvala pandemija novog koronavirusa, blokirani računi najmanje četiri turističke agencije u Crnoj Gori.

Komentarišući taj podatak u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore Hodžić je rekao da je to samo mali broj u odnosu na ono što turističe agencije očekuje u narednom periodu.

“Na kamerama MUP-a koje se nalaze na granicama možete videti da turista nema, nema ih ni na granici sa EU. Dolaze nam samo naši ljudi iz dijaspore, pravih turista nema. Prave sezone nema, interesovanja za putovanja ima veoma malo. Obilazio sam primorske i gradove na severu, nikakvih kretanja nema. Nemamo adekvatne avio veze, nemamo kruzere koji dolaze, Luka Kotor je zatvorena, nemaju vodiči posla, hotelijeri imaju minimum posla… Ništa se konkretno ne dešava čime bi se pohvalili”, naveo je Hodžić.

On je ocenio da letnja sezona protiče tužno i da nema naznaka kako će se stvari dalje odvijati. On ističe da se prodaja avio karata, aranžmana i svih ostalih usluga realizuje na minimalnom nivou.

“Svakodnevno menjanje pravila putovanja utiče na nepoverenje putnika gde oni mogu putovati i dolazi do prepreke koja se teško može preskočiti”, napomenuo je Hodžić.

On smatra da je merama za oporavak privrede koje se odnose na turističke agencije Vlada pomogla u granicama svojih mogućnosti.

Ponovno uspostavljanje vazdušnog saobraćaja između Crne Gore i Srbije ocenio je pozitivnim, ali i nedovoljnim da, kako je rekao, Crna Gora bude pozicinirana na mesto koje joj pripada.

Izvor: RTV CG

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE