Pravo vreme za brzi put Beograd-Sarajevo - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pravo vreme za brzi put Beograd-Sarajevo

  Srbija je zainteresovana da zajedno sa Bosnom i Hercegovinom realizuje projekat gradnje brzog puta Beograd–Sarajevo, izjavila je u Sarajevu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović..

  Zorana Mihajlović je, nakon sastanka sa ministrom komunikacija i saobraćaja u Savetu ministara BiH Ismirom Juskom, rekla da je Srbija zainteresovana pre svega za gradnju deonice od Požege do Višegrada.

  “Želimo da gradimo brzi put Beograd–Sarajevo. Formiraćemo zajedničku radnu grupu između naša dva ministarstva koja će se baviti projektno-tehničkom dokumentacijom, ali i izvorima finansiranja”, rekla je ministarka i dodala da bi projektna dokumentacija mogla da bude gotova sledeće godine.

  Brzi put od Požege do Višegrada bi bio dug oko 100 kilometara, od čega bi 60 kilometara bilo na teritoriji Srbije, a 40 kilometara na teritoriji BiH.

  Sastanku u Savetu ministara BiH su prisustvovali i ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Mirko Šarović.

  “Mi ćemo završiti auto-put do Požege i zainteresovani smo za deonicu od Požege do Višegrada, koja bi bila deo puta od Beograda do Sarajeva. Sa bosanske strane će se tek razgovarati kojom trasom će ići ta brza saobraćajnica kroz BiH”, rekla je Mihajlovićeva.

  Ministarka je podsetila da je ideja o gradnji puta Beograd–Sarajevo aktuelna već više od 10 godina i da je sada pravo vreme za realizaciju.

  Izvor: RTS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE