Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica MILICA ILČIĆ - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica MILICA ILČIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Naša BIZmama ovog puta je Milica Ilčić, Senior PR Manager u PR agenciji Right.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  Mislim da nas je ova situacija sve kolektivno zatekla nespremne, ali živ se čovek na sve navikne a mame pogotovu. Agencijski posao je sam po sebi dinamičan, pa sam tako ovih 6 godina, koliko radim u PR agenciji Right, svoj posao obavljala sa različitih mesta – od autobusa, kada smo vodili novinare na media putovanje, do hotelskih toaleta gde pripremam poslednju cheking listu za event tako da sam se ja relativno brzo prilagodila i u svojoj kuhinji napravila kancelariju. Mislim da je u ovim situacijama ključno da imate iskren i dobar odnos sa svojim kolegama i klijentima koji će razumeti da morate da prekinete onlajn sastanak, jer vam se dete rasplakalo ili mu jednostavno u tom trenutku treba mama.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Verujem da svaka mama svakog dana otkrije neku svoju super moć, a moja karantinska super moć jeste brzina čišćenja tj. prljanja stana. To šta može da uradi dete sa nepune dve godine dok vi pišete jedan mejl, to samo majke mogu da razumeju.

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Mislim da je pozitivna strana ovakvog načina rada ta što svoje slobodno vreme, tokom radnih sati, provodite sa svojom decom koja uživaju u svakom trenutku sa svojim mamama. Takođe, verujem da su sve žene zahvalne što ne moraju svakog dana da se šminkaju i doteruju, ali to mi sada već posle više od mesec dana nedostaje.

  Šta vam je najteže palo?

  Najteže mi pada to što nekada nemam dovoljno snage da se posvetim svom detetu maksmilano koliko želim. Od početka vanrednog stanja moj suprug radi 12h dnevno i verujte mi da posao + dete + doktorat zaista može da iscrpi i najspremniju osobu na svetu. Iako je još uvek mala, moja ćerka ume da prepozna kada mama više nema snage za igranje i učenje i onda se samo mazi.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji

  Savet za mame – imajte strpljenja za svoja najmilija bića, jer i oni se nalaze u vanrednom stanju kao i vi. Posao uvek može malo da sačeka, ako vašem detetu trebate u tom trenutku ostavite sve i zagrlite svoje dete. Takođe, u ovim trenucima važno je i da malo popustite granice, pa slobodno možete detetu dozvoliti da radi neke stvari koje do tada niste dozvoljavali, kod nas je to igranje sa šminkom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE