Predstavljena platforma "Coca-Cola Mladima" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljena platforma “Coca-Cola Mladima”

  U godini kada obeležava pola veka poslovanja u Srbiji, kompanija “Coca-Cola” predstavila je novi strateški pravac ulaganja u lokalnu zajednicu – platformu “Coca-Cola mladima”.

  Kompanija će u narednom periodu svoje napore usmeriti u njihov profesionalni i lični razvoj i to kroz programe namenjene širokoj populaciji mladih (srednjoškolcima, studentima, apsolventima, diplomcima, nezaposlenima) sa ciljem da ih osnaži i poveća njihovu mogućnost zaposlenja.

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da će ta platforma pomoći mladima da se lakše zaposle i da “bolja pomoć od toga ne postoji”.

  “Čast nam je da kompanije poput Coca Cola sistema pokreću inovativne programe koji omogućavaju mladima da tokom i nakon formalnog obrazovanja steknu nova znanja i veštine. Želimo da mladi ostanu u Srbiji i nađu dobre poslove u nekim od velikih stranih kompanija koje posluju u Srbiji i hvala kompaniji Coca-Cola koja tome doprinosi”, kazao je Šarčević.

  Javnosti je predstavljena i donacija organizaciji “Jaki mladi” od 30.000 evra, koja u okviru fondacije SOS dečja sela podržava osamostaljivanje mladih bez roditeljskog staranja posle njihove 18 godine. Prikupljena sredstva namenjena su štićenicima te organizacije kako bi započeli svoje biznise.

  Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Aleksandar Ružević rekao je da je kompanija razvila niz projekata kroz koje svake godine prođe više od 1.000 mladih.

  “Kao kompanija koja je blisko povezana sa zajednicom i koja zapošljava 1.000 talentovanih i ambicioznih ljudi, svesni smo da mladima nedostaju određene veštine i  znanja i upravo zato smo odlučili da postavimo novi strateški pravac ulaganja u lokalnu zajednicu. Svedoci smo da se ulažu veliki napori u reforma obrazovanja, a mi kao kompanija možemo da doprinesemo da se obrazovanje približi biznisu i to upravo kroz platformu ‘Coca-Cola mladima”, izjavio je Ružević.

  Iskustva o učešću u programima Coca-Cola sistema izneli su i polaznici koji su nakon njih nastavili profesionalni razvoj u željenom pravcu.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE