Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podrška preduzetnicima za počinjanje biznisa u rodnom mestu

    Nacionalna agencija za regionalni razvoj Srbije i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja pozvali su potencijalne mlade predzetnike da se prijave za dobijanje paketa podrške za započinjanje biznisa u svom rodnom mestu.

    Paket podrške sadrži besplatnu obuku za započinjanje samostalnog biznisa, bespovratna finansijska sredstava za započinjanje samostalnog biznisa i besplatnu uslugu monitoringa, a prijave su do 14. juna 2013. godine.

    Nacionalna agencija za regionalni razvoj obezbeđuje besplatnu obuku za započinjanje samostalnog biznisa i monitornig, a Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za ovu namenu opredelila je maksimalno 20 miliona dinara.

    Ukupan iznos dodeljenih sredstava zavisiće od broja kandidata i dodeljenih poena. Kriterijumi za dodelu poena su stepen formalnog obrazovanja, vrsta delatnosti i ocene poslovne ideje potencijalnih korisnika. Pojedinačni iznos sredstava je od 200.000 dinara do milion dinara.

    Uslovi za konkurisanje su da kandidati imaju od 18 do 40 godina, da su iz izrazito nedovoljno razvijenih područja i da su srednju školu ili fakultet završili van rodnog mesta.

    Navodi se da treba da imaju poslovnu ideju i da žele da je realizuju u svom rodnom gradu. Uslov je i da nisu obavljali samostalnu delatnost i koristili državnu pomoć, otpremine i slično, da nisu u radnom odnosu i da nisu osuđivani za krivična dela protiv privrede i krivična dela protiv imovine.

    Bespovratna finansijska sredstva se ne mogu koristiti za organizovanje igara na sreću i lutrije, trgovinu robom široke potrošnje, kupovinu putničkih vozila i pozajmice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE