Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Suosnivaču LinkedIna trebalo 15 godina da pronađe svoju karijeru

    Reidu Hoffmanu, suosnivaču LinkedIna trebalo je 15 godina nakon diplome da shvati šta da radi sa svojim životom.

    Ovaj američki milijarder, čija kompanija na tržištu vredi 19 milijardi dolara, najpre je mislio kako želi da bude univerzitetski profesor, ali tu ideju je napustio kako bi pokrenuo nekoliko kompanija, koje su uglavnom propale.

    On je nedavno objavio knjigu „The Start-up of You“ zajedno sa Benom Casnochaom, a kako bi knjigu približili čitaocima napravili su slide-show koji su predstavili studentima.

    >>> Pet ključnih saveta za uspeh prema koosnivaču Twittera

    U ovoj prezentaciji Hoffman govori o tome da je svestan brige miliona studenata širom sveta o izboru karijere i činjenice da većina misli kako za to još nisu spremni.

    On kaže da je fakultet tu da pripremi za opstajanje i napredak u poslovnom svetu, ali se poslovni svet u međuvremenu izmenio. Ne postoji više put u karijeri koji je stabilan, jer konkurencija može da dođe sa različitih strana.

    Hoffman smatra da je sasvim u redu ako ste blizu diplomiranja, a osećate neki nemir. Ta nesigurnost koja se oseća u vezi budućnosti prati ljude ceo život, jer je pravljenje karijere, prema njegovom mišljenju, doživotni proces.

    >>> Saveti koji su čelnike najvećih kompanija učinili uspešnim

    „Kada sam ja diplomirao, mislio sam da znam šta hoću da radim i nisam bio u pravu. Trebalo mi je 15 godina da shvatim kako glasi ime onoga čime želim da se bavim. To je preduzetništvo,“ kaže Hoffman u prezentaciji.

    On kaže da je usput razvio obrazac uspeha i neuspeha, a studentima je predstavio tri tajne za uspešne diplomce, a to su: Takmičenje, Umrežavanje i Rizik.

    >>> On ima 19 godina i daje vam savete za uspešan online biznis

    To je i osnovna poruka prezentacije: Razvijanje kompetativne prednosti, stvaranje sopstvene mreže kontakata, i preuzimanje inteligentnih rizika.

    Pogledajte celu prezentaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE