Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SREDNJOŠKOLCI I BIZNIS: Ujutru se upoznali, uveče pobedili

    U Beogradu je u četvrtak održano regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov”, a zadatak da osmisli proizvod ili uslugu inspirisanu novogodišnjim praznicima najbolje je uradio tim broj 7 koji je osvojio prvu nagradu i plasirao se na nacionalno finale.

    Ovaj tim činili su učenici Ekonomske škole u Zemunu, Farmaceutsko-fizioterapeutske škole, Tehničke škole Železnik i Srednje tehničke PTT škole, a pobedili su sa idejom o mobilnoj aplikaciji koja omogućava korisnicima da sami dizajniraju svoje ukrase.

    Takmičenje je okupilo 110 učenika iz 27 srednjih škola iz Beograda, Smedereva i Valjeva, a svi su bili grupisani u timove sastavljene od učenika iz različitih škola. Timovi su osmišljavali rešenje problema koji im je postavljen i kreirali biznis planove koje su na kraju dana prezentovali članovima žirija.

    “Jutros smo se upoznali, zajednički osmislili biznis ideju i evo, 10 sati kasnije, pobedili kao tim. Presrećni smo!”, izjavili su Gabrijela, Maja, Predrag i Snežana iz pobedničke ekipe. 

    Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu takmičenja a pobednici finala će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2016. u Zagrebu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

    “Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, izjavio je Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

    “Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

    Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta i kompanije KPMG.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE