Amerikanci preporučuju srpski med za doručak

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay/Promo

Amerikanci su, što se ishrane tiče, poznati po najvećem procentu gojaznosti u svetu, veoma nezdravoj hrani, brzoj hrani, Mek-u, burgerima i ostalim neprirodnim prerađevinama. Srbija je poznata po bogatim voćnjacima, prirodnim bogatstvima, odličnom vinu i rakiji, kao i po vrhunskom medu. Kako su se ovakvi antipodi spojili u jednom tekstu o srpskom medu na američkom sajtu?

Happy Honey je srpska kompanija koju je osnovao preduzetnik Darko Mandić. On je ovih dana bio u Njujorku na sajmu visokokvalitetne hrane „Fancy Food Show“. Razgovarali smo sa njim kako bi bilo sjajno da napravimo priču o tom sajmu. Međutim, neki trenutak kasnije stigla nam je informacija da je na njihov štand došao novinar Time, Inc. da napravi reportažu.

Kasnije je na sajtu Myrecipes.com (deo Time Inc. Food Collection i Time Inc. Lifestyle Network – onlajn izdanje američkog Time-a u kojem biraju najbolju hranu za doručak u SAD-u), osvanuo i tekst o sirovom medu. I to našem, srpskom medu. Izgleda da Amerikanci umeju da prepoznaju zdravo, prirodno i kvalitetno, samo ne umeju da primene i konzumiraju.


U današnjem svetu zavladala je „moderna“ ishrana koja zahteva što prirodnije proizvode, puno voća i povrća i sirovih namirnica. Zato je ovde reč o sirovom medu koji se ne zagreva, zadržava svoja svojstva, a voće, kakao i đumbir kao dodaci daju neobičan ukus i primamljive boje.

Proizvodnja, receptura i sirovine su poreklom iz Srbije. Voće je iz Arilja, dobro poznatog kraja naše zemlje, a suncokretov med iz Vojvodine.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay/Promo