Kako je Beli iz političara prešao u preduzetnike

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Vest da je Luka Maksimović otvorio kafić u strogom centru grada proširila se medijima i društvenim mrežama. Nekadašnji predsednički kandidat sada služi goste i kuva im kafu u svom lokalu.

Ta vest postavila je i neka pitanja – odakle mu novac za to i kako je iz političara prešao u preduzetnike. Luka Maksimović (Beli Preletačević) je u razgovoru za Blic ponudio neke odgovore.

Beli me je savetovao da mi to uzmemo iz evropskog fonda, ja sam rekao da je to sitna lova i da ćemo svih 2.300 evra, koliko nam je bilo potrebno, uzeti od prijatelja – objašnjava Luka i dodaje da su na uređenju prostora takođe radili prijatelji jer „svi imaju neki zanat u rukama“.

O visokoj ceni zakupa, kakve obično imaju lokali smešteni u srcu grada, Luka kaže da nema ni govora, da su ove prostorije znatno jeftinije jer nemaju direktan izlaz na ulicu, pa konobari moraju bukvalno da iskaču kroz prozor.

 Ne mogu da kažem koliko je tačno cena zakupa, ali se svakako ne radi o hiljadama evra. Ovo je lagana priča i cilj nam je da održava samo sebe, odnosno da ostvareni profit pokriva dažbine i zakup. Sami smo pravili stolove, krečili, gletovali, radili na zidanju šanka, postavljanju pločica… Tako je i slađe – objašnjava Maksimović ističući da ovo nije njegov kafić, već udruženja „Pet zvezdica“, čiji je osnivač.

Otvaranje kafića otvorilo je i pitanje njegovog političkog angažmana u budućnosti, o kojem, kako kaže, mora dobro i ozbiljno da razmisli jer je za dve godine preživeo „nešto što se ne preživljava“.

– Nakon celog onog haosa izvukao sam pouku. Najvažnije mi je da sam izgladio odnose sa mojim drugom iz detinjstva Prilepkom. Zamalo da izgubimo jedan drugog, i to zbog čega? Zbog politike koja je najprljavija stvar ovde – kaže on dodajući da nije siguran koliko je kao ličnost spreman da „pliva u prljavim radnjama“.

Pored kafića u planu mu je i okretanje ka umetnosti, pa se očekuje da će njegov bend uskoro izbaciti i hip-hop hardkor album.

Za lokal u kojem se sada nalazi kafić, Luka kaže da će biti višenamenski i da na ovaj način želi da podrži mlade neafirmisane umetnike.

– Već smo u kontaktu sa mladim fotografima koji će imati prilike da ovde izlažu svoje radove, a svi koji žele da učestvuju su dobrodošli – kaže on.

„Da sam otišao u Gnjilane kod Šaćirija, bolje bi me prihvatili“

– Došavši u centar grada promislio sam da će me dočekati neki kulturni ljudi, Beograđani, ali da sam otišao u Gnjilane kod Šaćirija, bolje bi me prihvatili. Komšije se bune, čak su rekli da nismo dobrodošli, a mi se prema njima ophodimo fino, pre svega zato što smo dobro vaspitani – požalio se Maksimović i dodao da čak pomažu komšinici u selidbi, da nema glasne muzike, a ulaz u kojem se lokal nalazi održavaju čistim.

Izvor: Blic

Foto: BIZLife

Komentari 3

 1. glasac

  Лука, престани да с…. . Мислиш ли стварно да смо сви будале а ти паметан. Јасно је да те неко инструирао да правиш пометњу, али неможеш стално. Претпостављам да ти је зафалило пара а спонзорима више ниси интересантан. Прошли избори, је`л.

 2. Baša Bada

  Sve ima svoju cenu pa i ti. To što ti radiš i način na koji to objašnjavaš zaista ne može svako. Za to treba imati stomak. Možda isped kafića parkiraš Porše pa nam objasniš da je to za slučaj da nekom pozli pa ga treba odvesti do urgentnog. A možda ni Porše ne kupiš nego ga sam napraviš. Tvoja slika govori, gledajte me budale.

 3. jasna

  Jel neko bio kod Šaćirija u Gnjilane pa da čujemo kako je tamo?
  Ovde je puno pakosti i zavisti i ko god da nešto od biznisa započne,
  dočekan je neprijatnostima i sumnjama. Postoje inspekcije,
  tužioci, sudovi pa neka ispituju i kažnjavaju ako je protivzakonito.
  Nije ni čudo što mladi odlaze odavde, jer je i ovo je jedan od razloga,
  uvek si sumnjiv, prevarant, lopov….