Pausal.rs: Web aplikacija za lakše vođenje agencije

PinterestFacebookTwitterShare

Pausal.rs je nova web aplikacija koja korisnicima olakšava vođenje paušalne agencije. Zahvaljujući ovom IT startapu, paušalci sada sve administrativne poslove mogu da završe lakše, na internetu – generišu dokumentaciju za overu zdrastvenih knjižica ili naprave fakturu.

Nakon meseca testiranja aplikacije, usluge pausal.rs se naplaćuju, a specijalni popust imaće klijenti Sosijete ženeral banke. U razgovoru za BIZLife, Sofija Popara, osnivač pausal.rs, kaže da je tim pažljivo radio na kreiranju aplikacije koja za paušalce obavlja sav posao, a dodatna potvrda potencijala aplikacije je činjenica da je ovaj fintek startap podržala svetska finansijska institucija kao što je Sosijete ženeral banka

 Koliko je pausal.rs olakšao poslovanje paušalcima ?

Dugogodišnji rad u knjigovodstvenoj agenciji i iskustvo sa paušalcima koji su nas kontaktirali za pomoć i savete, nedvosmisleno su ukazivali na potražnju za ovakvim softverom.  Moj preduzetnički duh i iskustvo sa startapima, doveli su do odluke da u saradnji sa poslovnom saradnicom i prijateljicom Dušankom Šešlijom otpočnem razvoj Pausal.rs aplikacije. Osim nas dve, članovi Pausal.rs tima su Maja Novaković, Stefan Đorđević i Dorotea Grbić.

Da li ste zadovoljni brojem korisnika nakon test meseca?

Veoma smo zadovoljni i brojem korisnika ali i njihovom angažovanošću. Sve funkcije Paušal aplikacije su podjednako zastupljene i, ono što nam je najbitnije, korisnici su u našem timu prepoznali pouzdanog partnera i oslanjaju se ne samo na aplikaciju već i na naš savetodavni tim.

Kako su korisnici zadovoljni korišćenjem aplikacije ?

Imamo odlične povratne informacije naših korisnika, koji nisu štedeli vreme da nam pišu svoje utiske o aplikaciji i sugestije. Pisali su nam o funkcionalnostima koje bi oni voleli da se uvedu kako bi im vođenje Paušalne agencije bilo još lakše uz Paušal.

Vaš startap podržala je Sosijete ženeral banka, koja je poznata na domaćem tržištu po saradnji sa startap inkubatorima. Koliko jednom mladom startapu ta podrška znači i šta podrazumeva vaša saradnja ?

Veliki je vetar u leđa kada internacionalna banka poznata po inovacijama u sferi onlajn usluga, stane iza jedne aplikacije koja je nova i jedinstvena na tržištu, kao što je naša. Saradnja sa Sosijete ženeral bankom potvrđuje kvalitet naše aplikacije i ona našim korisnicima sugeriše da smo pouzdani partner u vođenju njihove agencije. Od jula počinje mesečna pretplata za aplikaciju Paušal. Cenu smo formirali da bude pristupačna svim paušalcima u Srbiji i iznosi 690 dinara, dok će cena aplikacije za korisnike Sosijete ženeral banke biti do 35 odsto niža.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva – kakav je savet za startape ?

Ideja i tim u koji verujete su glavni stubovi koji nose vaš startap. Negujte pozitivnu atmosferu, optimizam i timski duh i kada je najteže. Život startapa je svojevrsni triatlon i kada se čini da ne možete dalje, morate da nastavite, jer svaki put kada prebrodite prepreku koja se na tom putu našla, izaći ćete jači i bliži vrhu koji ste sa svojim timom zacrtali.

 

Izvor: BIZLife