NAČELNIK REKORDER: U opštini volonter a na svoje ime ima 279 nekretnina!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Mladen Kešer je dugogodišnji načelnik opštine Kalnik u Hrvatskoj, a kako piše 24 sata, on u imovinskoj karti ima upisanih čak 279 nekretnina.

Kalnik je minijaturna opština u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je, prema popisu stanovništva iz 2001. imala samo 1.611 stanovnika.

Njen načelnik je veleposednik koji, između ostalog, poseduje kuće, vinograde, voćnjake, livade, oranice i brojne druge nekretnine. Upisao je gotovo 900.000 evra štednje, suvlasnik je nekoliko firmi, a kako kaže, ostale opštine mu duguju 8,5 miliona kuna (više od milion evra).

Nadležne službe su već utvrdile da je bio u sukobu interesa i platio je kaznu od 30.000 kuna (oko 4.000 evra) zbog poslovanja opštine s njegovim firmama.

Osim toga, pokrenut je i postupak protiv njega jer je Opština Kalnik dodeljivala novac udruženju Fudbalski klub Kalnik, kojem je Kešer bio predsednik Nadzornog odbora, Udruženju vinogradara, čiji je bio član, kao i udruženju Kulturno umetničko društvo Kalnik, čiji je takođe bio član. A i on je sam potvrdio ove informacije.

Potvrdio sve navode

Kako je rekao načelnik Kešer za 24 sata, sav novac i nekretnine je nasledio od oca pre pet godina, dok pre toga nije imao ništa. U opštini je volonter, ističe da prima samo 1.200 kuna naknade, ali i da ima privatne frme – vinariju i vinograde, građevinsku firmu, konsultantsku firmu, mlekaru.

Nedavno je Kešer okupio medije kako bi objavio da će poklanjati nekretnine u njegovom vlasništvu Ministarstvu pravosuđa, Državnoj geodetskoj upravi i medijima.

„Želim da se rešim nekretnina poklanjanjem! Radujem se vašem dolasku!“, napisao je Mladen Kešer u saopštenju.

Izvor: 24sata

Foto: Screenshot