"Predviđaju nam pad BDP-a od 3%, možemo bolje ako nas korona ne uništi"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Predviđaju nam pad BDP-a od 3%, možemo bolje ako nas korona ne uništi”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nas čeka potpuno nepredvidiva situacija sa koronavorusom zbog čega ćemo imati i mnogo ekonomskih izazova.

  “Do sada smo uspevali da se borimo i postignemo izuzetne rezultate u ekonomiji. Danas smo isplatili za 1.107.000 hiljada radnika minimalac, 278 milijardi dinara iznosi ukupna pomoć privredi. 2,35 milijardi evra je mala Srbija ubrizgala novca svojoj privredi u prethodna tri meseca”, kazao je Vučić”.

  “Penzioneri neka ne brinu, stizaće penzije na vreme”, dodao je on.

  On je kazao da se smanjuju procene rasta više zemalja EU i da će one imati pad veći od 10 odsto, što nije bilo očekivano. Pad BDP-a Nemačke predviđa se na 6,3 odsto, Belgije 8,8 odsto, Hrvatska skoro 11 odsto, Portugal 10 odsto.

  “Za nas se predviđa pad od 3 odsto BDP-a, mislimo da možemo bolje ako nas korona ne uništi. Svi brojevi svakog dana padaju. Mi moramo da se izborimo da sačivamo našu nacionalnu avio kompaniju. Veliki Erbas otpustio je 15.000 ljudi. Malena Er Srbija još nikoga nije otpustila”, kazao je Vučić.

  Dodao je da će još 100 miliona evra biti uloženo puteve u Srbiji bez povećanja budžetskog deficita a biće nastveljno i sa velikim investicijama.

  “Na jesen nas čeka da moramo da radimo više, da budemo disciplinovaniji, obećavam da, iako nas užasno teške stvari čekaju, da ćemo biti bolji od drugih”, kazao je Vučić i na kraju rekao:

  “Odoh ja na put, valjda sutra uveče, ne znam ni ja…sa Makronom u petak viruelni samit u subotu,…”

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE