Preko noći: POSKUPELA i peronska karta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preko noći: POSKUPELA i peronska karta

  Ulazak na peron glavne Beogradske autobuske stanice ubuduće će koštati 190 dinara, umesto dosadašnjih 180, a razlozi za poskupljenje peronske karte nisu poznati.

  Obaveštenje o promeni cenovnika nije istaknuto, već je samo tabla sa natpisom na šalteru “cena peronske 180 dinara” zamenjena sa “190”.

  Ukoliko neko putuje ka udaljenim destinacijama, 10 dinara gore-dole ne pravi osetnu razliku u odnosu na cenu karte. Ipak, onima koji sa ovih perona odlaze na posao, i te kako se odrazi na budžet.

  Ovo poskupljenje pogađa sugrađane koji, recimo, putuju od Beograda do Mladenovca. Ukoliko nemaju mesečnu peronsku, na redovnu nepersonalizovanu “bus plus” kartu od 269 dinara, koliko vredi autobuska karta do Mladenovca, potrebno je da doplate još “dve trećine autobuske karte” za peronsku.

  Putnicima koji imaju mesečnu autobusku kartu do prigradskih opština, ulazak na peron je besplatan.

  Osim putnika, samo što kroče na peron i provedu od pet do deset minuta, peronsku kartu moraju da kupe i oni koji prate svoje najbliže na put.

  DO ovog poskupljenja, poslednji put cena peronske karte uvećana je 2015. godine. Dotad je iznosila 160 dinara, kada je uvećana za 20 dinara.

  Izvor: Novosti

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE