Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Premijerka koja oduševljava održala lekciju: Ovako se osvaja POVERENJE GRAĐANA

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, dostigla je gotovo rekordan nivo podrške dok je zemlja bila u najstrožem karantinu zbog pandemije koronavirusa, pokazalo je novo istraživanje.

Anketa pokazuje da je Laburistička stranka postigla 55%, dok je opoziciona Nacionalna stranka pala na 29%, što je njen najniži rejting u više od decenije. Zeleni su bili na 5%, a na koalicioni partneri Laburističke stranke New Zeland First na 6%.

Lični rejting premijerke Ardern, prema ovoj anketi, je 65%, dok je opozicioni lider Sajmon Bridžis odneo 7% podrške.

Anketa takođe pokazuje da 78% Novozelanđana smatra da zemlja ide u pravom smeru. Broj ljudi koji kažu da je Novi Zeland na pravom putu nije bio tako visok u anketi UMR-a od 1991.

List Nju Ziland herald je izvestio da je anketu sprovela kompanija „UMR“ za svoje korporativne klijente, ali je i Laburistička stranka plaćala UMR-u za mesečno ažuriranje političkog okruženja zemlje.

Anketa je sprovedena između 21. i 27. aprila, kada je zemlja bila u najtežem karantinu zbog borbe protiv posledica virusa Covid-19.

U petak su se na Novom Zelandu dogodila tri nova slučaja zaraze, a ukupno ih je 1.479, od kojih se 1.252 osobe oporavilo.

https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/ne-treba-joj-15h-na-javnom-servisu-svi-uspesi-stali-u-samo-2-minuta-video/5/

https://www.bizlife.rs/lifestyle/afterhour/premijerka-novog-zelanda-jos-jednom-pokazuje-svetu-kako-se-lider-ponasa-u-vreme-krize/

Izvor: BIZLife

Foto: Beta/AP

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE