Premijerka se u 15h obraća naciji povodom "strašne laži AFP-a" - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Premijerka se u 15h obraća naciji povodom “strašne laži AFP-a”

Pošto je AFP objavio je da je Ljubiša Ðurić preminuo od kovid 19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, premijerka Ana Brnabić rekla je da je reč o “strašnoj laži”.

“Strašna je laž ono što je AFP objavio i o tome ću govoriti na konferenciji za medije danas u 15 sati”, rekla je premijerka na pitanje Tanjuga da prokomentariše izveštaj AFP-a.

AFP je naveo da izveštaj iz Zemunske bolnice pokazuje da je Ljubiša Ðurić čekao prebacivanje u bolnički respiratorini centar u kome u tom trenutku nije bilo respiratora na raspolaganju.

Istovremeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje da će danas biti još viće obolelih nego juče.

“Danas ćemo imati još veći broj zaraženih koronavirusom”, izjavio je Vučić, koji se nalazi u poseti Banjaluci. Beograd i Novi Sad, to su, kako kaže, žatrišta nastala kao posledica protesta. To smo znali i očekivali, rekao je Vučić.

“Nadam se da ćemo prevazići ovaj najgori period pre kraja ove sedmice. Očekujem i da do subota da završimo to kašenjnje u saznavanju rezultata testova. Tetsiramo najviše, devet puta više od drugih u regionu. A testiraćemo još”, rekao je predsednik Srbije i dodao da se očekuje da rezultati stižu za 24 sata.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

What's your reaction?

Komentari

  • Pera

    Strašna je laž da je ovako veliki broj obolelih posledica protesta, pa kako par stotina protestanata, koliko iih je bilo prema izveštajima medija može da izazove ovovoliki porast obolelih ? Istina je, da su glavni krivci za ovakav porast obolelih neoprezanno i neadekvatno ponašanje i postupanje KŠ na čelu sa premijerom. Neozbiljno i neodgovorno je bilo dozvoliti održavanje utakmica, masovnih skupova, preporuka umesto naredba o nošenju maski, što su kineski lekari stalno isticali i upozoravali i naravno održavanje izbora. Ko ne veruje, neka samo pogleda dnevni broj obolelih od izbora naovamo a pre protesta i bićemu jasno. Zaključke treba donositi prema stvarnom stanju i argumentima a ne sve podrediti politici. Uostalom uvek je najodgovornoji onaj ko ima i sprovodi vlast, i ružno je svoju odgovornost prebacivati i kriviti gradjane, proteste, mesečeve mene, plimu ili oseku,,,

  • Goran Takač

    Tačnije bi bilo da je Predsednik rekao: "Znali smo i očekivali da če biti više obolelih kao rezultat protesta KOJE SAM PROUZROKOVAO."

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE