PREOKRET u odnosima Gugla i Huaveja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PREOKRET u odnosima Gugla i Huaveja

  Američko Ministarstvo za trgovinu izdalo je licence u trajanju od 90 dana kompanijama koje se bave mobilnom telefonijom i internet provajdingom za rad sa Huavejom, kako bi se postojeće onlajn-mreže održale i da bi se korisnici zaštitili od bezbednosnih rizika, prenosi CNBC.

  Gugl planira nastavak saradnje sa kineskom kompanijom u narednih 90 dana, pošto su Sjedinjene Države ublažile restrikcije prema kompaniji koja je druga na listi proizvođača pametnih telefona na svetu.

  Reč je o iznenadnom i dramatičnom preokretu američkog giganta. Naime, kako CNBC podseća, iz Gugla su u nedelju objavili prekid veza sa Huavejom, uz usaglašavanje sa odlukom vlade da tu kompaniju stavi na “crnu listu”.

  Ubrzo posle te odluke, Ministarstvo za trgovinu objavilo je odobravanje devedesetodnevnih licenci za kompanije koje se bave mobilnom telefonijom i internet provajdingom, koje se odnose na saradnju sa Huavejom, sa ciljem održavanja postojećih onlajn-mreža uz omogućavanje bezbednosne zaštite korisnika.

  Ovakva odluka omogućava Guglu da realizuje apdejtovanje Huavejovih mobilnih telefona koji koriste Android operativni sistem, do 19. avgusta.

  “Ažuriranje pametnih telefona i bezbednost korisnika je u interesu svih, i ova privremena licenca nam omogućava da nastavimo da obezbeđujemo softverske i sigurnosne postavke u narednih 90 dana”, saopštio je portparol Gugla u mejlu koji je prosleđen medijskoj kući CNBC.

  Iz ministarstva trgovine SAD takođe su saopštili da će proceniti kakve su mogućnosti produžetka licenci posle isteka određenih 90 dana.

  [preporucene_vesti ids=”329768″]

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE