Pridružite se akciji DELL-a i pomozite školama i učenicima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pridružite se akciji DELL-a i pomozite školama i učenicima

  Intenzivnim razvojem tehnologija i računarskih sistema omogućena je kvalitetnija primena kompjuterske tehnologije u nastavi. Ovaj napredak pokazao se kao vrlo značajan, posebno u ovom izazovnom periodu kada smo svi bili prinuđeni bilo na obavljanje poslovnih obaveza, bilo na pohađanje nastave – na daljinu.

  Pored toga što je prelazak na online obrazovanje u ovoj situaciji bilo neophodno, ono se takođe pokazalo i kao vrlo učinkovito – jer s jedne strane obezbeđuje fleksibilnu organizaciju aktivnosti, a sa druge dovodi i do kvalitetnijeg vrednovanja znanja i napredovanja učenika u skladu sa njihovim individualnim sposobnostima.

  Međutim, problem se javlja kada shvatimo da nisu sve škole, kao ni sva deca, u mogućnosti da realizuju i pohađaju ovakav tip nastave jer nemaju materijalna sredstva kojima bi obezbedili neophodnu opremu.

  Svesna ovog problema, DELL kao društveno odgovorna kompanija, odlučila je da u saradnji sa malim i srednjim preduzećima koja posluju u Srbiji, obezbedi neophodnu podršku školama, kao i deci koja pripadaju materijalno ugroženim grupama i pruži im priliku da nastave da stiču znanja i veštine, neophodna za ovo vreme.

  Naime, DELL je 17. juna pokrenuo akciju koja će trajati do 31. jula ove godine, kada će sve zainteresovane kompanije biti u prilici da doniraju svoje korišćene DELL računare. Donirani kompjuteri biće servisirani i potom raspoređeni školama i deci, kojima su najpotrebniji, kako bi se obezbedili bolji i efikasniji uslovi za rad i  učenje. Osnovni cilj akcije je da se prikupi što veći broj kompjutera i na taj način pomogne deci i školskim ustanovama u Srbiji, čija opremljenost savremenim tehnologijama zaostaje za realnim potrebama obrazovanja u 21. veku.

  Mala i srednja preduzeća koja budu učestvovala u ovoj akciji, nakon donacije korišćenih, ali ispravnih DELL računara, prilikom naredne kupovine istih modela ostvaruju popust, a on se može ostvariti i preko partnera ovog projekta –  Oblak tehnologije i Informatika.

  Sve kompanije koje se odluče na ovakav vid podrške školama i đacima, mogu se informisati o detaljima i načinima prijave na donirajdell.rs ili na društvenim mrežama LinkedIn i Facebook, kako bi aplicirali za donaciju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Dell

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE