Prihvaćen plan za PREVENCIJU NAPUŠTANJA Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prihvaćen plan za PREVENCIJU NAPUŠTANJA Srbije

  Vlada Srbije je prihvatila Strategiju o ekonomskim migracijama Srbije do 2027. godine, čiji je cilj prevencija daleg odlaska stanovništva u inostranstvo.

  Cilj je da se uspostavi “efikasna prevencija daljeg odlaska građana u inostranstvo i podstakne povratak stručnjaka iz dijaspore”.

  Usvojena je i “Strategija pametne specijalizacije u Srbiji” do 2027. godine, kao i Strategija razvoja digitalnih veština do 2024. godine.

  Srbiju dnevno napusti dva lekara

  Dok se pacijenti brinu ko će ostati da ih leči, a zvaničnici tvrde da problema nema, Srbiju, prema grubim procenama, napuštaju dva lekara dnevno, zaključak je istraživanja koje je sproveo Medijski istraživački centar iz Niša.

  U red za karte u jednom smeru staju i medicinski veterani, a strah od otkaza i ishoda odlaska, razlozi su za to što planove za migraciju medicinari prave u tajnosti, dodaju učesnici istraživanja, pišu Južne vesti.

  Oni koji odlaze navode način na koji se u Srbiji dolazi do posla, bolje radne uslove i opremljenost bolnica u evropskim zemljama, inostranu penziju i bolje uslove specijalizacije kao glavne razloge za odlazak.

  Izvor: Beta, Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE