Prijava preduzeća ubuduće elektronskim putem

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prijava preduzeća ubuduće elektronskim putem

  Preduzetnici u Srbiji moći će od 1. januara naredne godine da registruju svoju delatnost elektronskim putem u Agenciji za privredne registre (APR), što će omogućiti da taj posao obave lakše, brže i jeftinije, izjavio je danas direktor APR-a Zvonko Obradović.

  “Elektronska registracija podrazumeva potpuni rad iz fotelje i jefitinija je od registracije u papirnom obliku”, kazao je Obradović na predstavljanju tog servisa u APR-u.

  On je precizirao da će naknada za uslugu elektronske registracije koštati 1.000 dinara, dok registracija u papirnom obliku košta 1.500 dinara.

  “Verujemo da će svih, oko 32.000 preduzetnika koliko se prosečno godišnje osniva u Srbiji, registrovati svoju delatnost elektronskim putem”, naveo je Obradović.

  Kako je objasnio, elektronska registracija obuhvata elektronsku prijavu potpisanu kvalifikovanim elektronskim sertifikatom preduzetnika ili ovlašćenog podnosioca prijave.

  Elektronska prijava moći će da se popunjava u aplikaciji dostupnoj preko portala APR-a, gde će biti omogućeno i elektronsko plaćanje platnim karticama Visa i Master.

  “Ovaj projekat simbolički označava i uvodjenje sistema registracije bez šaltera. Mi verujemo da će za nekoliko godina prestati potreba za šalterima”, rekao je direktor APR-a.

  Obradović je najavio i da će odmah po usvajanuju zakona o privrednim društvima, APR aktivirati elektronsku registraciju i za osnivanje jednočlanih privrednih društava.

  On očekuje da će Srbija u narednom izveštaju Svetske banke o uslovima poslovanja (Duing biznis) u oblasti privrednih registara popeti sa sadašnjeg 32. mesta medju prvih 20 od 190 zemalja sveta.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE