Princ OPLEO po milijarderima: Umesto leta u SVEMIR, popravite OVU planetu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Princ OPLEO po milijarderima: Umesto leta u SVEMIR, popravite OVU planetu

  Princ Vilijam smatra da bi najveći preduzetnici današnjice trebalo da se usredsrede na spasavanje planete i rešavanje problema na Zemlji, umesto što razvijaju svemirski turizam.

  Vojvoda od Kembridža govorio je za BBC i indirektno kritikovao Džefa Bezosa, Ilona Maska i Ričarda Brensona, koji se proteklih meseci takmiče u razvoju komercijalnih svemirskih letova.

  “Potrebno nam je da se najveći svetski umovi usredsrede da poprave ovu planetu, a ne da nađu novo mesto za život”, istakao je Vilijam.

  Ključno je, kako kaže, da se fokusiramo na našu planetu, a ne da dignemo ruke i idemo u svemir da tamo tražimo rešenja za budućnost.

  Holivudski glumac Vilijam Šatner postao je ove nedelje najstariji čovek u svemiru nakon što je odleteo u suborbitalnoj kapsuli Blu oridžina – kompanije najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa.

  Kapetan iz “Zvezdanih staza” odleteo u svemir (VIDEO)

  Direktor kompanije Virdžin ser Ričard Brenson i Ilon Mask, osnivač Tesle i Spejs-eksa, takođe su u trci za razvoj komercijalnih letova u svemir.

  Princ Vilijam je u intervjuu naglasio da apsolutno nema nikakav interes da ide u svemir, kao i da postoji “fundamentalno pitanje” u vezi sa zagađenjem koje ti svemirski letovi ostavljaju za sobom.

  Upozorio je i na “klimatsku anksioznost” među mladim ljudima, čija je budućnost u konstantnoj opasnosti.

  Vojvoda od Kembridža je, takođe, pozvao odrasle da se sete koliko im je u mladosti značilo da mogu da provode vreme napolju i koliko je, zbog zagađenosti, današnjoj deci detinjstvo ograničenije.

  “Prava bi katastrofa bila ako bi princ Džordž sedeo ovde za 30 godina i pričao o spasavanju planete”, istakao je Vilijam.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE