Prinudna PREKVALIFIKACIJA: Vodiči, blogeri i istoričari umetnosti traže posao u POLJOPRIVREDI - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prinudna PREKVALIFIKACIJA: Vodiči, blogeri i istoričari umetnosti traže posao u POLJOPRIVREDI

  Marketinški stručnjaci, istoričari umetnosti, turistički vodiči i blogeri, samo su neke od struka iz kojih dolaze nezaposleni Italijani koji su poslali ponude za posao u poljoprivredi u tamošnjoj regiji Veneto.

  Reč je o prikupljenim ponudama na novouspostavljenoj internet platformi ‘Jobicountry’ koju su pokrenuli najveće italijansko udruženje poljoprivrednika ‘Coldiretti’, Ministarstvo rada Italije i regionalne vlasti u Venetu, suočeni, s jedne strane, blokadom granica i znatnog dela privrede usled širenja koronavirusa, a s druge, nedostatkom radnika u poljoprivredi.

  Do sada je, premapisanju portala ‘Il Giornale del Veronesi’, prikupljeno oko 1.500 ponuda za posao na poljoprivrednim površinama u Venetu, a većinu, prema rečima pokretača inicijative Daniela Salvana, čine ponude studenata, radnika na privremenom radu u Venetu i penzionera.

  Evidentirano je oko 200 različitih zanimanja iz kojih dolaze kandidati za posao, prenosi Novac.

  Do sada su, prema navodima spomenutog portala, najviše koristili radnike iz Rumunije, koji su im od zatvaranja italijanskih granica uglavnom nedostupni.

  Procenjuje se da će platforma ‘Jobicountry’ biti primenjena i u drugim italijanskim regijama, odnosno da je Veneto izabran za eksperimentalnu fazu pokušaja spajanja ponude i potražnje za poslovima u Italiji.

  Izvor: Novac.hr/ Vedran Marjanović

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE