"Prinudni" HUMANISTA: Donira 17.700 dezinfekcionih sredstava, jer nije mogao da ih proda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Prinudni” HUMANISTA: Donira 17.700 dezinfekcionih sredstava, jer nije mogao da ih proda

  Amerikanac iz Tenesija koji nije uspeo da u jeku koronavirusa preproda na hiljade kupljenih sredstava za dezinfekciju i tako dođe do brze i dobre zarade, odlučio je da donira sve zalihe u dobrotvorne svrhe.

  Ukupno 17.700 boca sredstava za dezinfekciju ruku, silna pakovanja antibakterijskih maramica i maski ostalo je “zarobljeno” u magacinu dvojice braće, Meta i Noe Kolvina, koji će sada, umesto “lake love” i brzog profita, postati “prinudni” donatori.

  Sav ovaj sanitetski materijal, kako javljaju američki mediji, planski je kupljen nakon prvog smrtnog slučaja od koronavirusa u SAD, sa ciljem da se preproda preko interneta i ostvari brz i veliki profit. Međutim, platforme za internet trgovinu stopirale su ovaj, ali i druge slične pokušaje “profiterstva od krize javnog zdravlja”.

  Kompletne zalihe dezifenckionih sredstava, maramica i maski su sada završile kao donacija lokalnoj crkvi u Hiksonu u državi Tenesi, a deo robe će otići u Kentaki, odakle su dvojica braće, osim Tenesija, nabavljala materijal prazneći police brojnih marketa.

  Osim što je Amazon stopirao prodaju ove robe, i državni tužilac im je uputio “cease-and-desist” (prestani i odustani) pismo.

  Pored tužioca, upozorenja su stigla i od najviših zvaničnika, uključujući i samog guvernera Tenesija, koji je poručio da se neće tolerisati “pumpanje” cena za vreme preke potrebe za određenim namirnicama i proizvodima.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE