Priština od 15. marta UKIDA TAKSE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priština od 15. marta UKIDA TAKSE

  Premijer Kosova Albin Kurti objavio je da će od 15. marta početi postepeno ukidanje takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

  “Prvo, kao znak dobre volje i spremnosti za rešavanje ekonomskog spora sa Srbijom sledeće nedelje, 15 marta ćemo doneti odluku da se ukinu takse na sirovine uvezene iz Srbije i BiH”, rekao je Kurti na vanrednoj konferenciji za medije.

  Istovremeno, Srbija treba da se obaveže da će zaustaviti kampanju protiv priznavanja nezavisnosti Kosova i takođe da započne uklanjanje trgovinskih barijera.

  “Ukoliko srpska strana pokaže spremnost i uklanja tarifne barijere, od 1. aprila potpuno ćemo na rok od 90 dana ukinuti tarifu”, rekao je on.

  Kao treće Kurti je rekao kako EU veoma ceni odluku vlade da ukine tarifu od 100 odsto i nudi viznu liberalizaciju za građane Kosova pre samita u Zagrebu 7. maja 2020.

  Po rečima kosovskog premijera, u slučaju da se Srbija ne pridržava obaveze otklanjanja barijera i ne prekine kampanju protiv nezavisnosti Kosova, Kosovo će od 1. aprila početi sa primenom mera reciprociteta, prvo u oblasti trgovinskih odnosa.

  Kurti je zaključio da ukoliko srpska strana ne odgovori na ove zahteve, Vlada Kosova će 15. juna vratiti tarifu u stopostotnom iznosu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE