Mali "citira" privrednike: Mere POGODILE metu, nisu OTPUŠTALI radnike

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali “citira” privrednike: Mere POGODILE metu, nisu OTPUŠTALI radnike

  Prilikom posete privrednicima na jugu Srbije, ministar finansija Siniša Mali se uverio da su vlasnici i direktori preduzeća zadovoljni ekonomskim merama Vlada Srbije i da nisu otpuštali svoje radnike, saopštilo je ministarstvo.

  Privrednici Vranja su u razgovoru sa ministrom ocenili da su mere bile blagovremene, ispravno koncipirane i da su “pogodile pravo u metu”, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

  Mali je najavio i novi programa novozapošljavanja koji priprema Vlada Srbije.

  “Danas sam imao priliku da razgovaram sa velikim brojem privrednika Vranja, Leskovca, Surdulice, da vidim na koji način se sprovode ekonomske mere Vlade, koji su problemi, da li imamo predloga i potreba da neke stvari promenimo. Veoma je važna poruka koju sam danas dobio, a to je da su mere Vlade bile blagovremene i na pravi način definisane“, rekao je Mali i dodao da se država u datoj situaciji pokazala zaista kao “faktor stabilnosti”.

  On je podsetio da je više od 5,1 milijarde evra usmereno na uklanjanje negativih posledica pandemije koronavirusa po ekonomiju Srbije.

  Naglasio je da u razgovoru sa privrednicima nije bilo reči o nekim većim ekonomskim teškoćama, jer se privreda polako pokreće i otvara, već o potrebama dualnog obrazovanja i obezbeđivanju kvalifikovane radne snage.

  “Bilo je reči o tome kako pronaći odgovarajuće kadrove za našu industriju i da se novi ljudi zaposle. Upravo zbog toga Vlada Srbije će izaći sa dodatnim merama od kojih očekujemo da pokrenu novi talas zapošljavanja“, naveo je Mali.

  Ministar je naveo da predstoji puno ekonomskih izazova, ali da se velike nade polažu i u program “Srbija 2025”, te da je on oslonac i baza budućeg razvoja.

  “Podsetio bih vas da smo preko programa 2025. planirali ulaganja od 14 milijardi dinara i u jug i u sever Srbije, u sva mesta u našoj zemlji, u kanalizaciju, vodovod, zdravstvene ustanove, u vrtiće, u škole, u fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, autoputeve, infrastrukturu”, rekao je Mali i dodao da se sada sa privatnim sektorom radi na tome da se njihovo poslovanje olakša.

  Ja sam optimističan. To za BDP, kažu svi, i MMF i Svetska banka, da su nam predviđanja za našu ekonomiju mnogo bolja nego za sve ostale”, naveo je Mali.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE