Privrednici upozorili na više od 50 PROBLEMA zbog epidemije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Privrednici upozorili na više od 50 PROBLEMA zbog epidemije

  Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) objavila je da su privrednici iz Srbije tu asocijaciju obavestili o više od 50 problema sa kojima se suočavaju, ali i predlozima rešenja za održanje poslovanja i radnih mesta tokom i nakon pandemije koronavirusa.

  Iz NALED-a su naveli da su predlozi rešenja prispeli iz svih industrija – proizvođačke, uslužne delatnosti, od preduzetnika.

  Podseća se da se na portalu NALED-a, u sekciji Covid-19, svakodnevno objavljuju problemi koje privreda dostavlja, kao i njihovi predlozi rešenja.

  Najveći izazovi sa kojima se suočavaju privrednici su, kako je navedeno, plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova.

  Istaknuto je da je većinu tih problema NALED prepoznao čim se prvi slučaj korona virusa pojavio u Srbiji i da se uključio u njihovo rešavanje tako što je državi dostavio predlog 10 mera za rasterećenje privrede i očuvanje radnih mesta.

  Otvorena je i stranica za pitanja privrede o primeni propisa tokom vanrednog stanja na koje odgovara stručni tim NALED-a i ti odgovori su javno dostupni svim privrednicima u Srbiji.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE